KetoLabben

Superseige og digge havrecookies

Disse er bare så utrolig gode! Seige og myke, men sprø i kantene. Akkurat slik cookies skal være. Disse er laget med sukrinsirup og kokosblomstsukker, men du kan velge å bruke vanlig sukker, brunt sukker og kokosblomsirup/vanlig sirup, hvis du ikke ønsker at de skal være litt sunnere. Du kan også bruke hvetemel eller speltmel i stedet for havremel, hvis du ikke trenger at de skal være glutenfrie.

Du får 8 store eller 10 medium cookies ut av denne oppskriften.

Disse er så enkle å lage at hele fremgangsmåten er: BLAND ALLE INGREDIENSENE GODT SAMMEN! Enklere kan det vel ikke bli? Før du blander alt, kan det være lurt å sette stekeovnen på 170°c varmluft og finne frem et stekebrett med bakepapir på. Så er du klart når deigen er klar.

Du trenger dette:

200g havremel

250g små, glutenfrie havregryn

150g kokosblomstsukker

150g smør

2 ts bakepulver

60 gr sukrinsirup

1/2 dl vann eller melk

Valgfritt: Hvite, sukkerfrie sjokoladebiter til topping

Før de stekes er de på størrelse med en snusboks (skikkelig dårlig referanse, når jeg tenker meg om, men det var det første jeg kom på) Etter steking, flyter de BITTELITT ut, men ikke mer enn kanskje 1 cm.

Del deigen opp i 8 eller 10, trill kuler og trykk dem nesten flate på stekebrettet. Stek cookiesene i ca 10 minutter. Litt kortere, hvis du lager dem små. De smaker godt varme, men jeg anbefaler absolutt å vente til de er kalde. Det er først da de har fått den riktige konsistensen.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben