KetoLabben

Verdens beste lavkarbo pepperkaker!

Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke for beskrive disse pepperkakene! Jeg har gått siden jul i fjor og tenkt på hvordan jeg kunne utvikle pepperkakeoppskriften min til å bli 100% perfekt. For all del, de jeg laget i forfjor var nydelige, men allikevel ikke helt der jeg ville ha de. Disse derimot… er helt perfekt. De er gode, de er knasende sprø og de er helt strøkne utseendemessig. Ser nesten ut som om de kommer fra en fabrikk!     

Dette trenger du til 3 fulle brett med pepperkaker:

• 100 g Sukrinsirup Gold

• 4 store ss Sukrin Gold

• 3 ts kanel

• 1 ts ingefær

• 1 ts pepper

• 1 ts kardemomme

• 1/2 ts nellik

• 1/2 ts salt

*** Disse ingrediensene blander du i en kjele og lar det så vidt koke opp. Ta det av plata.

• smelt inn 100 gr Cocosa (kokosfett) Du kan også bruke smør

• 170 gr finmalte mandler 

• 100 gr Fiberfin (kokosmel hvis du ikke har fiberfin)

• 1 ts Fiberhusk

• 2 egg

*** Rør inn de siste ingrediensene. Du trenger ikke maskin, bare gjør det for hånd i kjelen du allerede bruker. Bland godt.

img_9899

*** Pakk deigen inn i plastfolie. Strø mandelmel over og under deigen, så klistrer den seg ikke fast. La deigen avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.

*** Strø litt mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3mm tykkelse. Stikk ut de formene du vil ha.

*** Stek kakene på 180’c i 8-10 minutter. (Jeg måtte steke de små i 8 og de store i 10 min)

img_9902

img_9900

Pynt med melisglasur laget av eggehvite og sukrinmelis eller du kan smelte sukkerfri, hvit sjokolade. Farge glasuren med konditorfarger om du vil ha ekstra morsomme pepperkaker. Gøy for barna! Ps! Strøssel og pyntekuler er ikke sukkerfrie 🙂

I vår lille butikk i Fredrikstad, kan du finne masse godsaker som alt er fritt for gluten og sukker. Det aller meste er i tillegg melkefritt og vegansk 🙂  Bor du ikke i nærheten, så kan du klikke på bildet under og bestille fra nettbutikken vår.

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

5 Comments

 1. Maya

  Må dessverre si meg enige med de over her. Disse pepperkakene sto absolutt ikke til beskrivelsen. Lagde de i fjor, men prøver en annen oppskrift i år, da de absolutt ikke sto til forventningene.
  Kunne kanskje vært lurt å moderert seg litt i overskriften, så ikke man lurer folk.
  De smaker knapt i nærheten av pepperkaker, så det kan nok være greit å vidreutvikle dem litt til om de skal bli verdens beste pepperkaker ja 😉
  Og bildene stemmer nok dårlig med resultatet fra oppskriften.
  Men når det er sagt, så synes jeg ellers at du har masse andre flotte oppskrifter som står i samsvar med beskrivelsen 👍🏻

 2. Bia

  Prøvde denne oppskriften for to dager siden, og forventningene var store… Men kakene ble rett og slett ikke gode, de smakte papp, var veldig myke og slettes ikke pepperkake-brune, altså milevis fra slik du beskriver dem og slik bildene dine viser. Hva kan jeg ha gjort galt?!? Fulgte oppskriften, pakket deigen i plast og la den i kjøleskapet til dagen etter da jeg skulle bake dem ut.

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Så synd du ikke likte dem.
   Jeg vet ikke om du gjorde noe feil, men jeg har fått 99% gode tilbakemeldinger og ikke minst delinger på Instagram etc på denne oppskriften. Men smaken er jo som baken; ikke alle liker alt 🙂

   1. Karoline

    Jeg forsøkte å lage disse nå, og fikk samme resultatet som hun over. De er flate og ser ut som papp. Og fikk dem ikke sprø, selvom jeg stekte de lenger. På bildene så ser de luftige ut? Eller lyver bildet?

    Deigen var så fin, og nesten akkurat som en høykarbo pepperkakedeig, så hadde så store forhåpninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben