KetoLabben

Gullmelk – Golden milk – naturens gull

Som dere sikkert har fått med dere de siste månedene, så er ingefær og gurkemeie to råvarer som står høyt hos meg. Hver eneste dag drikker jeg en shot eller fler av min hjemmelagde ingefærdrikke. Den består av veldig store mengder fersk, revet ingefær, litt revet, fersk gurkemeie, masse økologisk sitron og kaldslynget honning. (Oppskrift på denne kommer snart i eget innlegg). Men i dag tenkte jeg at jeg skulle gi dere Oppskriften på en annen ekstremt helsefremmende drikke. Nemlig Golden Milk, eller Gullmelk på norsk. Her er det gurkemeien som står i fokus sammen med masse annet deilig krydder. Dette er en drikke som serveres varm og nytes på lik linje med en kopp kakao eller en deilig te.

Jeg tror de aller fleste av oss har fått med seg at ingefær og gurkemeie er sunt. Mange har kanskje også fått med seg at det er veldig sunt i perioder med mye forkjølelse, at det er betennelsesdempende og noen har til og med kanskje fått med seg at spesielt gurkemeie er med på å rense leveren vår?

Her er alle fordelene med gurkemeie:

 • En kraftig antioksidant
 • Renser leveren for gift
 • Regulerer kolesterolet
 • Gir bedre fordøyelse
 • Styrker immunforsvaret
 • Demper betennelser
 • Beskytter mot en del kreftformer
 • Regulerer blodtrykket
 • Hjelper nevrologiske problemer
 • Gir bedre hud

Så hva venter du på? Lag deg en deilig Gullmelk i dag! Og det beste oppi alt? Den smaker helt nydelig! Til og med barna elsker denne.

Jeg pleier å lage en krukke med gullmelk-pasta, som jeg oppbevarer i kjøleskapet i max 14 dager. Slik lager du den:

2 dl vann

2 stoooore toppa ss gurkemeiepulver (bruk en økologisk type, ikke den billige fra dagligvarebutikk. Den har ikke noe særlig curcuminni seg, som er gurkemeiens aktive stoff)

Dette har du i en liten kjele og varmer opp under omrøring. La det boble lett i et par minutter. Ta kjelen av plata.

Rør inn 2 dl jomfru-kokosolje, 2 store ss kanel, 1 stor ss kardemomme, 1 ss pepper og til slutt, når blandingen begynner å bli ganske så avkjølt, rører du inn 2 store ss honning.

Oppbevar denne pastaen på glass med tett lokk. Nå har du alt klart, slik at du bare kan lage deg en kopp Gullmelk i en fei hver gang du har lyst på.

En kopp Gullmelk lager du ved å røre ut 1 ss Gullmelk-pasta i 2 dl melk og varme forsiktig opp i en liten kjele. Ikke varm over 40’c. Kos deg! Ps! Jeg rører også inn 2 ss kollagenpulver.

 

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

6 Comments

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Ja, det stemmer. Men jeg bruker ikke så mye som før, og velger kun økologisk melk fra Rørosmeieriet som er lav/u-pastaurisert og homogenisert eller RÅ melk fra f.eks Ur kolonial i Oslo 🙂 I matlaging bruker jeg som regel kokosmelk eller havremelk 🙂 Jeg drikker kaffe, men har trappet ganske mye ned. Fra 10-12 kopper om dagen til 1-2 🙂 Bok kommer nok etter hvert. Men jeg må ha tid først, hehe…

 1. Lisbeth

  Hei!
  Hvor kan man kjøpe proteinpulveret du linker til i flere av oppskriftene dine? Ser ut som nettbutikken er stengt, men kanskje det kan kjøpes et annet sted..?

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Den nettbutikken er dessverre lagt ned. Jeg vet ikke om noen andre i Norge som selger den. Da er det nok kanskje bare Sisu Nutrition i Sverige som har den….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben