Kebabtallerken | Med ekte kebabkjøtt

Det har vel kanskje aldri falt meg inn å tenke tanken på å lage eget kebabkjøtt. Jeg er veldig glad i kebab, men jeg er også veldig sær på kebab. Kjøttet må ha både riktig konsistens og riktig smak og sausen må være riktig. Her i Sarpsborg, hvor jeg bor, er det kun to steder jeg liker kebaben.   Og når det finnes cirka 25 ulike steder og kjøpe kebab, så sier det litt om min særhet på dette området. Egentlig er jeg også ekstremt glad i det er fantastisk gode pitabrød, som jo egentlig er halve kebaben. Men jeg spiser ikke er hvitt, ødelagt hvetemel. Jeg spiser egentlig ikke noe særlig mer i det hele tatt, og ender derfor ofte opp med en kebabtallerken. Men dessverre vet jeg jo ikke hva de har i hverken kjøttet eller sausen, og frykter at det kan være ganske store mengder sukker inne i bildet. I hvert fall i sausen.

Nå på søndag fylte min eldste sønn 21 år og jeg ga ham full frihet på hva han ønsket at vi skulle spise. Valget falt på kebab. Jeg tror nok han mente at vi skulle kjøpe kebab på sjappa borti gata her. Men jeg kjente det rev litt i hjertet mitt å skulle bestille sånn «drittmat» til et bursdagsselskap. Så da bestemte jeg meg for at det må da kunne gå an å lage i hvert fall noe som LIGNER selv. Og her er resultatet. Det var ganske enkelt, egentlig. Her får du oppskriften på både sausen og kjøttet. Jeg har valgt å bruke kylling og okse som kjøtt. Men jeg tror kanskje lam er mer brukt i «ekte» kebab. Du velger det kjøttet du vil ha.

KJØTTET:

400 g kjøttdeig

400 g kyllingkjøttdeig

8 toppa ss tyrkisk/gresk yoghurt

2 ss paprikapulver

2 ss løkpulver

1 ss provencekrydder

2 ss garam masala

1 ss malt korianderfrø

1 ss salt

1 ts ingefærpulver

1 ts pepper

1 ss tørka chili eller 1 ts chilipulver

– Kjør alt sammen i en blender, da får du saftig kjøtt. Du kan kna det for hånd også, men da blir kjøttet tørrere.

– Legg hele kjøttklumpen i en tykk plastpose og form den til en tykk pølse. Klem godt, så det blir en fast klump.

– Pass på at posen er 100% tett. Ta gjerne flere poser utenpå hverandre og legg gjerne et lag aluminiumsfolie utenpå der igjen.

– Legg kjøttet i en kjele med vann og kok opp. Skru ned varmen, så vannet så vidt bare simrer litt, og la kjøttet ligge i ca. 1 time.

– Ta kjøttet ut av plasten og la det hvile litt. Skjær det opp i små biter og stek bitene i olje eller smør i stekepanne.

SAUSEN:

– 1 boks seterrømme

– 1 ts garam masala

– 1 ts paprikapulver

– 1/2 ts malt korianderfrø

– 1 finhakket hvitløksfedd

– 1 ss fibersirup gold (kan sløyfes)

– 1 ss sterk chilisaus (hvis du liker det)

*** Bland godt sammen og la stå minst én time for at smakene skal sette seg.

Server med salat og revet ost. Jeg hadde litt jalapeños på toppen også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *