KetoLabben

Verdens beste brownies – Lavkarbo

 Jeg trodde helt seriøst ikke at det gikk an å lage en bedre Brownies enn den jeg allerede fra før har valgt å kalle OMG! Brownies ! Men nå har jeg overgått all forventning til det søte liv på ketogen kost. Denne er både enkel og så god at høykarberne ikke vil merke forskjell, hvis du ikke forteller dem at det er noe annerledes.

Kaken tar 10 minutter å røre sammen og 35 minutter å steke (i 22x22cm form). Og råvarekostnaden er ca.120,- (det kommer an på prisen på eggene, hvilket kakaopulver du bruker etc). Men denne er i hvert fall en god del rimeligere enn den andre browniesen. Se på bilder under! Du kan SE hvor utrolig saftig, seig og smooshy den er! Hvis du ikke er så veldig glad i sterk sjokoladesmak, så tar du mindre kakaopulver enn hva oppskriften tilsier, men da må du erstatte den vekten du fjerner med mer malte mandler.

Her får du oppskrift og fremgangsmåte:

200 gr smør

1,5 dl sukrin gold

1,5 dl Sukrinsirup Gold eller maple

                     1,5 dl kakaopulver

4 store egg

200 gr Philadelphia-ost

3,5 dl finmalte mandler 

1/2 ts salt

Nøtter til toppen, jeg bruke 50 gr Pecan

– Sett ovnen på 175’c

– Smelt smør, sukrin og fibersirup i en kjele. La det så vidt få boble litt.

– Rør inn kakaopulver

– Pisk inn ett og ett egg

– Rør kremosten litt myk med en gaffel og pisk den inn i røra

– Rør inn mandelmel og salt

– Hell røra i en form på 22xx22cm og stek i 35 minutter. Strø nøtter over, hvis du vil. Jeg anbefaler det, for å få litt crunch.

– Kaka virker litt for løs, da. Men den setter seg når den får hvile litt.

– Hvis du er like utålmodig som meg når det gjelder å smake, så skjærer du av et hjørne mens kaka er varm. Den var SINNSYKT god varm. Og jeg kan jo bare drømme meg til hvor godt det hadde vært med vaniljesaus eller is til i tillegg. På bildet under er kaken fremdeles varm.

Ta gjerne en titt i nettbutikken min. Klikk på bildet under.

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

20 Comments

  1. Kirsti Henriksen

    prøvde oppskriften med bokhvetemel i stedet for mandelmel, som sto oppført som alternativ. Den ble ganske fast og litt tørr, og ikke så søt. Hva ble feil her? skulle den stekt kortere? eller blir den mindre søt og saftig med bokhvetemel i stedet for mandelmel?

    1. Elisabeth Groth

      Hei. Du kan erstatte med kokosmel, men da blir det dessverre en litt tørrere konsistens og du vil få smaken av kokos. Ellers kan du også erstatte med bokhvetemel, men der får du mer karbohydrater igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben