Jeg trodde helt seriøst ikke at det gikk an å lage en bedre Brownies enn den jeg allerede fra før har valgt å kalle OMG! Brownies ! Men nå har jeg overgått all forventning til det søte liv på ketogen kost. Denne er både enkel og så god at høykarberne ikke vil merke forskjell, hvis du ikke forteller dem at det er noe annerledes.
Kaken tar 10 minutter å røre sammen og 35 minutter å steke (i 22x22cm form). Og råvarekostnaden er ca.120,- (det kommer an på prisen på eggene, hvilket kakaopulver du bruker etc). Men denne er i hvert fall en god del rimeligere enn den andre browniesen. Se på bilder under! Du kan SE hvor utrolig saftig, seig og smooshy den er! Hvis du ikke er så veldig glad i sterk sjokoladesmak, så tar du mindre kakaopulver enn hva oppskriften tilsier, men da må du erstatte den vekten du fjerner med mer malte mandler.
Her får du oppskrift og fremgangsmåte:
200 gr smør
1,5 dl sukrin gold
1,5 dl Sukrinsirup Gold eller maple
1,5 dl kakaopulver
4 store egg
200 gr Philadelphia-ost
3,5 dl finmalte mandler
1/2 ts salt
Nøtter til toppen, jeg bruke 50 gr Pecan
– Sett ovnen på 175’c
– Smelt smør, sukrin og fibersirup i en kjele. La det så vidt få boble litt.
– Rør inn kakaopulver
– Pisk inn ett og ett egg
– Rør kremosten litt myk med en gaffel og pisk den inn i røra
– Rør inn mandelmel og salt
– Hell røra i en form på 22xx22cm og stek i 35 minutter. Strø nøtter over, hvis du vil. Jeg anbefaler det, for å få litt crunch.
– Kaka virker litt for løs, da. Men den setter seg når den får hvile litt.
– Hvis du er like utålmodig som meg når det gjelder å smake, så skjærer du av et hjørne mens kaka er varm. Den var SINNSYKT god varm. Og jeg kan jo bare drømme meg til hvor godt det hadde vært med vaniljesaus eller is til i tillegg. På bildet under er kaken fremdeles varm.
Ta gjerne en titt i nettbutikken min. Klikk på bildet under.

Denne har jeg bakt mange ganger, men bruker tine kremost. Den er kjempegod og kan serveres til alle, uansett om de går på LK eller ikke🤗
Denne kaka er den beste lavkarbo sjokoladekaka jeg har smakt. Tusen takk for oppskriften.
Hvordan oppbevarer du den..?.
prøvde oppskriften med bokhvetemel i stedet for mandelmel, som sto oppført som alternativ. Den ble ganske fast og litt tørr, og ikke så søt. Hva ble feil her? skulle den stekt kortere? eller blir den mindre søt og saftig med bokhvetemel i stedet for mandelmel?
Hvor mange karbohydrater er det pr 100 gram i denne?
Hei. Det er 4,6 gr pr 100 🙂
Hei, hvor mye mandelmel i? Står ingenting om det ser eg
Det står mengde «mandler» også maler du det til mel 🙂 (eller bruker ferdigkjøpt mandelmel)
Tusen takk for at du deler denne oppskriften. Denne kaken er kjempegod, bedre enn vanlig brownies.
Hei! Hvor mye kalorier er det i denne? 🙂
Hei. Jeg har ikke regnet på kaloriene, dessverre. Kun karbohydratene 🙂
Hvor mange karbohydrater er det pr 100 gram i denne?
Hvilket kakaopulver bruker du?
Og hvor kjøper du det evnt?
?
Heisann?
Noe man kan erstatte mandlene med ved nøtteallergi?
Hei. Du kan erstatte med kokosmel, men da blir det dessverre en litt tørrere konsistens og du vil få smaken av kokos. Ellers kan du også erstatte med bokhvetemel, men der får du mer karbohydrater igjen 🙂
Står ikke kakao i oppskriften?
Hei:) Det er endret på nå.
Ser nydelig ut! Men er det noe mer «vanlig» man kan erstatte fibersitup med?
Kan man bruke ringform?
Kan jeg bruke mandelmel istedenfor å finmale mandler selv? Evt blir det samme mål?