KetoLabben

Myke, saftige tortilla-wraps | Lavkarbo

Altså…. Nam!!

Jeg har laget mange forskjellige typer lefser, lomper, wraps, tortillas, tacoskjell og you name it. Jeg har prøvd kokosmel, mandelmel og linfrømel. Jeg har prøvd uten mel og i stedet brukt mozzarellaost, kremost, egg, blomkål osv osv… Jeg har fått mange bra resultater, men ikke helt det næringsinnholdet jeg ønsker og de fleste oppskriftene har inneholdt ganske mange ingredienser og litt mye styr.

Den jeg skal dele med dere her nå inneholder kun 2 ingredienser. Den smaker ikke egg, den smaker ikke kokos, den er myk og saftig, og den sprekker ikke når du ruller den sammen. Og det aller, aller beste: Det tar seriøst 1 minutt å lage røra og 1 minutt og steke! Nei, vent litt: Det ALLER beste er næringsinnholdet! Med det fyllet jeg har her, mangler du ingen ting for å kunne kalle det et perfekt måltid.

Til 2 tortillawraps trenger du:

4 store eggehviter

0,75-1 dl sesammel

Slik gjør du:

– Ha eggehvitene i en skål og sikt inn sesammelet. Ta 0,75 dl til å begynne med. Det kan klumpe seg litt først, men pisk godt, så får du en jevn røre. Den blir tynn, så ikke stress med at det er noe feil med den. Den skal være som  kremfløte i tykkelse. Er den tynnere enn dette, tilsetter du mer av sesammelet 🙂

– Varm opp en stekepanne til litt over medium varme og ha i litt olje.

– Hell i halve røren og vend stekepanna litt fra side til side, så røra sprer seg litt. Den skal bli på størrelse med en «pølse-lompe».

– La den steke i ca 20-30 sekunder, snu og stek på andre siden.

Jeg har fylt min med hummus, spirer, rød pesto, kalkunbacon og litt revet parmesan.

Oppskrift på hummus:

1 boks kikerter (400gr)

1 fedd hvitløk

1/4 rødløk

1/4 grønn paprika

1 ts garam massala

1/2 ts tørket, malt korianderfrø

1/2 ts salt

1 dl god, kaldpresset olivenolje

*** Kjør alt i blender eller med stavmixer ***

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

11 Comments

 1. AnneMa

  De smaker eggehvite, og det er for så vidt helt greit.

  Men det likner slett ikke wraps på noen som helst måte. (Som jeg hadde håper på.

  Så man kan vel heller lage en «hvit omelett» med masse deilig fyll i grunn, ikke kalle det wraps(de knakk) Jeg fortsatte litt på røra, for kom uansett IKKE til å spise det som ble av den. Startet med å helle i fløte, for jeg tenkte fett og smak, det mangler det i hvert fall her! Så moste jeg inn 2 store mandelpoteter Med en stavmixer. Det ble ganske greit på smak, da jeg rev over llitt parmesan etter den var snudd, la jeg på litt tacoblanding og stekte videre. Ble feil blandingsforhold, så de er fremdeles for skjøre og sprø som «lompe»

  Da puttet jeg røra i kjøleskapet,…

  -For det kommer jo en dag i morgen også…
  Så får vi jo bare se om det kommer noen gode løsninger til meg i natt…

  1. Elisabeth Groth

   Hei 🙂 Ja, jeg bruker sesammel. Jeg skriver bare at de ikke smaker kokos, fordi nesten alle oppskrifter på slike typer tortillas er laget med kokosmel. Og jeg leser så ofte at folk ikke orker smaken av kokos 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben