Myke, saftige tortilla-wraps | Lavkarbo

Altså…. Nam!!

Jeg har laget mange forskjellige typer lefser, lomper, wraps, tortillas, tacoskjell og you name it. Jeg har prøvd kokosmel, mandelmel og linfrømel. Jeg har prøvd uten mel og i stedet brukt mozzarellaost, kremost, egg, blomkål osv osv… Jeg har fått mange bra resultater, men ikke helt det næringsinnholdet jeg ønsker og de fleste oppskriftene har inneholdt ganske mange ingredienser og litt mye styr.

Den jeg skal dele med dere her nå inneholder kun 2 ingredienser. Den smaker ikke egg, den smaker ikke kokos, den er myk og saftig, og den sprekker ikke når du ruller den sammen. Og det aller, aller beste: Det tar seriøst 1 minutt å lage røra og 1 minutt og steke! Nei, vent litt: Det ALLER beste er næringsinnholdet! Med det fyllet jeg har her, mangler du ingen ting for å kunne kalle det et perfekt måltid.

Til 2 tortillawraps trenger du:

4 store eggehviter

0,75-1 dl sesammel

Slik gjør du:

– Ha eggehvitene i en skål og sikt inn sesammelet. Ta 0,75 dl til å begynne med. Det kan klumpe seg litt først, men pisk godt, så får du en jevn røre. Den blir tynn, så ikke stress med at det er noe feil med den. Den skal være som  kremfløte i tykkelse. Er den tynnere enn dette, tilsetter du mer av sesammelet 🙂

– Varm opp en stekepanne til litt over medium varme og ha i litt olje.

– Hell i halve røren og vend stekepanna litt fra side til side, så røra sprer seg litt. Den skal bli på størrelse med en «pølse-lompe».

– La den steke i ca 20-30 sekunder, snu og stek på andre siden.

Jeg har fylt min med hummus, spirer, rød pesto, kalkunbacon og litt revet parmesan.

Oppskrift på hummus:

1 boks kikerter (400gr)

1 fedd hvitløk

1/4 rødløk

1/4 grønn paprika

1 ts garam massala

1/2 ts tørket, malt korianderfrø

1/2 ts salt

1 dl god, kaldpresset olivenolje

*** Kjør alt i blender eller med stavmixer ***

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

3 Comments

    1. Elisabeth Groth

      Hei 🙂 Ja, jeg bruker sesammel. Jeg skriver bare at de ikke smaker kokos, fordi nesten alle oppskrifter på slike typer tortillas er laget med kokosmel. Og jeg leser så ofte at folk ikke orker smaken av kokos 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *