Superdigg lavkarbo sjokoladekake!

Jeg har laget en nydelig hverdagssjokoladekake, og her deler jeg oppskriften med dere.

Til en springform på 24-26cm:

200 gr mandelmel (finmalte mandler)

250 gr tagatesse

250 gr smør

50 gr bakekakao

6 egg

3 ts bakepulver

2 ts fiberhusk

2 shots espresso (ca 1 dl)

1 dl seterrømmte

Slik gjør du:

-Pisk egg og tagatesse til det er godt blandet og begynt å bli luftig. Det trenger ikke å være eggedosis, spis kan gjerne gjøre det for hånd.

-Bland sammen alt det tørre og alt det våte i hver sin bolle.

-Tilsette litt tørt og litt vått i eggeblandingen vekselsvis 3 ganger.

-Hell røren i en form med bakepapir i bunnen og stek på 165’c i ca 45 minutter (det er stor forskjell fra ovn til ovn).

Glasur:

200 gr mykt smør (EKTE smør!)

100 gr naturell kremost

100 gr tagatesse

5 ss bakekakao

1 shot espresso (1/2 dl)

Slik gjør du:

-Rør sammen tagatesse, kakaopulver og espresso til alt er løst opp.

-Pisk smøret i maskin til det er fluffy  ca 10 min på full guffe.

-Tilsett espressoblamdingen og pisk litt til.

-Ha så i kremosten og bland videre til kremen er jevn.

-Del kaka i 2 eller 3 lag og ha krem mellom lagene og utenpå kaka.

-Som pynt kan du rive over litt sjokolade eller legge på masse bær.

14 Comments

  1. Inger-Johanne

    Kaka er lekker! Men er det virkelig riktig at det skal være 250 gr tagatesse i bunnen. Hele kaka har jo totalt 700 gr sukker, hvis det hadde vært sukker. Det høres veldig mye ut! Må da bli kjempesøt!? ?

    1. Elisabeth Groth

      Hei. Du kan ikke ut med 50/50 Sukrin gold og Sukrin+. Men det blir dessverre ikke helt den samme smaken og konsistensen. Kaka blir allikevel, altså 🙂

    2. Kristin

      Kaka er tatt ut av ovnen nå, brukte 100 gram kokossukker, litt sukrin + og resten sukrin gold til det ble 250 gram. Den blir jo ikke sukkerfri da, men er spent på smaken 🙂

    1. Elisabeth Groth

      Hei. Det har jeg ikke prøvd selv, så jeg kan ikke garantere at det går. Hvis du prøver, så bør du nok i hvert fall ha mindre mengde kokosmel, siden den trekker mye mer væske. Sånn at ikke kaka blir fort tørr. Det vil nok også smake ganske mye kokos, men kokos og sjokolade sammen har jo aldri vært feil 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *