Kake fri for «alt» | Nesten, da..

Dette var litt av en utfordring! En 50-åring ville feire med kake (selvfølgelig)

Men utfordringen var at hun ikke tålte verken melk, gluten, hvete, eggehvite, soya eller mais. Hva er det igjen å bake kake av da, liksom?  Men så lenge man tåler sjokolade og eggeplommer så vil noe godt komme ut av det allikevel. Og her deler jeg oppskriften med deg som måtte trenge det samme.

200 g melange uten melk
2.25 dl vann
4 ss kakaopulver
4.5 dl sukker
1.5 dl havremelk
5 stk eggeplommer
3 ts bakepulver
4.5 dl glutenfritt havremel
2 ts fiberhusk

-smelt smør og vann sammen i en stor kjele.
-tilsett sukker og kakao og la det blandes godt.
-pisk inn en og en eggeplomme.
-Sikt inn mel og hevemiddel.
-Stek kaken i 20cm form på 160’c i 50-60 minutter.

Fyll:
200 gr melkefri Melange
200 gr melis
160 gr melk og soyafri sjokolade (Rema1000)
160 gr havremelk

-pisk Melange og melis på gull guffe i maskin i minst 10-12 minutter til skikkelig fluffy krem.
-varm opp havremelk og smelt inn sjokoladen.
-Mens du fortsatt pisker smørkrem heller du i sjokoladen og pisker noen minutter til.

Uten på kaken har jeg litt av fyllet (smørkremen) som jeg la til side før jeg hadde oppi den smeltede sjokoladen.

Jeg delte bunnen i 4 tynne lag og hadde sjokoladekrem og bringebær i 3 lag.

Sett kaken i kjøleskap og la fyllet få stivne litt før du smører kaka utenpå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *