Østfolds beste badeplasser!

Starten på denne sommerferien har bestått av å teste badesteder. Vi har i utgangspunktet bare tenkt til å vurdere familie/barne-vennlige badesteder, siden vi har så mange barn selv, men det er mulig vi tar en liten runde og gjør vurderinger på andre steder med  mer voksenpreg etter hvert også. I så fall vil dette innlegget oppdateres med nye steder etter hvert 🙂 Jeg har også skrevet litt om plasser vi har pleid å være på tidligere år, men ikke besøkt enda denne sommeren.

 

Revebukta, Sarpsborg/Skjeberg: 

Søt, liten campingplass med liten badestrand. her er det stor gresslette, sandstrand og noe svaberg. Det er pene og rene toaletter på området, men ingen kiosk.

Klikk på HER for  komme direkte til veibeskrivelsen.

Beliggenhet: Tosekilen, Ørebekk, vestsiden av Ullerøy.

Adkomst: Følg skilting til Revebukta Fv 110. Jeg har ikke klart å finne noen bussforbindelse til Revebukta.

Parkering: Noe parkering på utsiden av bommen ved campingplassen. Ca 500 meter å gå.

 


 

Bevø, Torsnes/Fredrikstad: 

Bevø Camping er en flott liten camping med masse badeplasser. Her kan du både velge sand, gress og svaberg. Det finnes flere brygger og flytebrygge med et lite stupetårn. Stranda har også benker. Campingplassen har en koselig kiosk/butikk med muligheter for å gå på toalettet. Det blåste ganske mye den dagen vi var her, men jeg er litt usikker på om det bare var litt uflaks eller om det ofte er mye vind her ute. Flott plass uansett. VELDIG langgrunt. Ungene hadde bare vann til brystet da de vare helt ute ved flytebrygga.

 

Klikk HER for kart.

Adkomst: Fra fredrikstad følg RV 110 ut av Fredrikstad over Fredrikstadbrua. Ta ut på RV 107/Torsnesveien og følg denne helt til Bevøveien. Campingen ligger i Bevøveien 31. Buss 362 fra Fredrikstad går til Bevø.

Parkering: Gratis parkeringsplass før innkjlring til campingplassen. Kun 150 meter å gå.


 

Dypeklo/Djupeklo, Fredrikstad:

Dypeklo har stupebrett, badetrapper fra svaberg, flåte, bord/benker, lekeplass og toalett. Her kan du velge om du vil ligge på svaberget eller på gresset ved sandstranden. Det er en liten kiosk her, men den har vært stengt begge gangene vi har vært her i år. Jeg vet ikke grunnen til dette.

Foto: Fredrikstadoghvaler.no

klikk HER for kart.

Adkomst: Ta av fra Rv. 110 i Fredrikstad, og kjør Rv. 117 til Møklegård. Følg så skiltet lokalvei. Bussforbindelse fra Fredrikstad Rutebilstasjon (Rute 302) til Møklegård. Herfra er det ca en km å gå. Det kan virke litt langt og du blir brått redd du har gått feil. Men bare følg veien helt til enden, så kommer du frem.

Parkering: Gratis, stor parkeringsplass bare 100 meter fra stranda.


 

Foten, Fredrikstad:

Denne badeplassen ble i 2006 kåret til NORGES beste badested! Det sier jo litt om Foten, synes jeg! Og forstår hvorfor. Her finner du både sandstrand, gressletter og svaberg. Her er det stupetårn, lekeplass, toaletter og kiosk. Det er også nydelig natur og mange muligheter for lange, spennende gåturer. Du kan gå fra Foten og ut til Torgautøyene. Her er det flere badeplasser som du kan finne på egenhånd, rett og slett fordi du kan bade nesten hvor som helst der ute.

Hvordan komme seg til foten? 

Klikk HER for kart.

Parkering: Det er to store parkeringsplasser 300 meter fra stranden.

Adkomst: Du kan komme dit med bussen som går fra Fredrikstad til Møklegård. Vil du ankomme stranden med bil, så kjører du riksvei 117 til du kommer til Møklegård. Herfra er det skiltet inn til Foten.


 

Martinbrygga, Visterflo – Rolvsøy:

Dette er en bitteliten badeplass laget på dugnad av beboerne i området. Stranda ligger langs Soliveien mellom Rolvsøy og Eidet. Her er det dessverre ingen fasiliteter som toalett eller kiosk, så sørg for å gjøre ditt fornødne før du drar. Tisse kan du nok gjøre i en busk, da… Her er det laget en «falsk strandlinje» med myk og deilig sand og det er lagt ut en flytebrygge. Denne brygga hadde stupetårn inntil i fjor, men i år var den borte uten at jeg vet hvorfor. Som sagt er denne stranda bitteliten. Det er et gressområde med plass til kanskje 6-7 familier. Sikkert mer om man ønsker å sitte kliss oppi hverandre. Men de gangene vi har vært her, så har det knapt vært folk der. Rett bortenfor selve badeplassen er det noen benker, en stor grill og en brygge. Så hit kan du komme med båt og legge til for en liten stund. Badeplassen ligger bokstavelig talt rett ved veien, men er inngjerdet og føles allikevel ganske trygg. Jeg kan ikke si vi har vært noe særlig forstyrret av trafikken heller, selv om de suser forbi ganske nærme.

Klikk HER for kart.

Parkering: Grusplass rett ved siden av stranda. Plass til 8-10 biler, max. Gratis.

Adkomst: Både fra E6, Solli/Eidet og fra Rolvsøyveien/Fredrikstad, ta av på Riksvei 112 (Soliveien) og kjør til husnummer 190. Da er stranda på motsatt side av dette huset. Veldig enkelt å finne.


 

 

Feriehjemmet, Skjeberg/Sarpsborg: 


Feriehjemmet er en campingplass med alle fasiliteter du trenger. Her arrangeres t.o.m kino for beboerne på sommeren. Feriehjemmet har en liten sandstrand, brygge, flytebrygge og stupetårn.

På området ligger Bukten, som en restaurant med godt utvalg av mat og drikke. Og nede på stranda har du et toalettbygg.

Klikk HER for kart.

Parkering: Stor parkeringsplass på oversiden av stranda. Ikke gratis, dessverre. Du kan også ta buss til Feriehjemmet fra både Sarpsborg og Fredrikstad.

 

 

Høysand, Skjeberg/Sarpsborg:

Foto: sarpsborg.com

Høysand er et helt fantastisk område. Det er en stor campingplass med både butikk og kiosk. Palma kiosk & kaffe ligger på stranda og tilbyr bl.a Kulinaris-is, noe som nesten er verdt turen hit alene. Kiosken, ISI-bar er «verdenskjent» (det er kanskje å ta i litt) for sin «bæggis» (baguette), sin sykt gode potetstappe, superdigg is, både softis og kuleis med utrolig mye strøssel og sauser og fråtse i, og sist men ikke minst VERDENS (og da mener jeg verdens!) beste belgiske vaffel m/ softis og ferske jordbær! NAM! Denne kiosken ligger litt unna selve stranda, men du må forbi den på vei til og fra. Det ligger også en ganske ålreit kiosk med både mat og is på selve stranda. Stranda har fin sand, brygge og stupetårn og du benker deg på en stor gressplen som går litt i oppoverbakke. (Ikke supersuperenkelt med barnevogn) Men det går også an å ta plass i sanden helt nede ved stranda. Det er flotte toaletter her og en liten, ganske ny lekeplass for barna, samt volleyball-bane. Bare noen hundre meter fra stranda ligger også et helt utrolig minigolfanlegg.

 

Foto: Isi-Bar

Foto: Sporty Aktivitetssenter

Klikk HER for kart.

Parkering: Stor parkeringsplass rett ovenfor stranda. GRATIS.

6 Comments

  1. Elisabeth Christiansen

    Hei igjen! Er bussrutene oppdatert etter de nye rutene fra 25.6.18? Vispen i Skjærviken har hatt utfordringer nå med algevekst men trur de har ryddet, kommunen, dugnad o.l. De har også fått noe utfordringer i f.h.t. nye bussruter, men der skal det være kiosk, sandvollyball osv. Flott at du legger ut så detaljerte informasjon om alle steder! Suverent!

  2. Elisabeth Christiansen

    Palma kiosk og kaffe, eller hva den heter på stranda i Høysand er vel verdt å omtale litt mer 🙂 Is og mat er nydelig og basert på vegetarmat, eller er det helt vegan? Beste chips jeg har smakt, og flotte porsjoner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *