Banan- og hasselnøttkake | Helt uten sukker, melk og gluten

Jeg prøver meg på litt ulike oppskrifter for tiden. Akkurat nå går det i banankake. Jeg har så lyst til å bake søte og gode kaker uten å bruke noen som helst form for søtningsmidler. Så nå har jeg begynt å teste kaker med banan som eneste søtning, og når jeg bruker havregryn/havremel i stedet for annen type mel, så gir det også en deilig smak som minner om litt søtt. Nå skal jeg prøve litt ulike banankaker en stund, også tenkte jeg å gå over til frukter som mango, ananas og papaya etter hvert.

 

Glutenfri Banankake. Bilde
Denne oppskriften har jeg komponert selv etter å ha blitt inspirert av en banakake på «Newsner Norge» som noen delte på Facebook. Jeg har byttet ut valnøtter med hasselnøtter og rosiner med mørke sjokoladeknapper (sukkerfrie). Også valgte jeg å strø mandelflak på toppen. Jeg valgte også rapsolje, selv om oppskriften sa olivenolje (det høres så feil ut i min gane).

Her er min oppskrift på banakake m/ hasselnøtter og sjokolade:

4 godt modne bananer

4 egg

2,25 dl olje

4 dl små, glutenfrie havregryn (du kan bruke vanlige)

2 ss bakepulver

1 ss kanel

100 gr sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

100 gr finhakkede hasselnøtter

Litt mandelflak til topping og noen ekstra bananskiver

glutenfri banankake. Bilde

Slik gjør du: 

-Sett komfyren på 170°c

-Mos bananene med en gaffel

-Bland godt inn eggene og oljen

-Bland havregryn, kanel og bakepulver godt og rør det inn

-Tilsett sjokolade og nøtter

-La røren stå å svelle i ca 20 minutter

-Finn frem en springform på 24-26cm og legg bakepapir i bunnen

-Hell røra i formen og strø over mandelflak og gjerne noen banaskiver

-Stek i 1 time på midterste rille

-Avkjøl kaken i forma

glutenfri banankake. Bilde

PST! Nå kan du forberede deg på neste vinter ved å kjøpe Reima barneklær til HALV PRIS!! Klikk på bildet og se alle tilbudene!Reimatec. Bilde

 

 

En annen, veldig god, gluten, melk og sukkerfri kake finner du her. klikk på bildet under.

 

Lavkarbo sjokoladekake. Bilde

Bildet ble tatt under et oppdrag jeg gjorde for Sunkost. Foto: Sunkost

Kjøkkengaarden. Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *