Lavkarbo pai og innlevering av første studietest!

Det føles som om det var forrige uke, at jeg bestemte meg for å sette meg på skolebenken igjen. Ikke akkurat skolebenken, da. Siden det er nettstudier, men allikevel. I dag er det allerede 2 måneder siden jeg startet på studiene mot å bli ernæringsterapaut. Et 6-måneders nettstudie med innlevering av tre hovedoppgaver + eksamen. Og nettopp i dag skal jeg ta fatt på den første hjemmeoppgaven. Jeg er kjempenervøs! Det er veldig rart, for jeg vet jo at jeg kan dette. Men allikevel er jeg redd for å ikke bestå. Men nå må jeg ikke la nervene ta overhånd. Jeg har vært igjennom over 30 foredrag med to ulike studieveiledere på 8 uker, jeg har lest i pensum og jeg har googlet. Dette faget ligger hjertet mitt så nært og alt jeg leser og hører fester seg. Så når jeg går litt i meg selv, skyver janteloven til side og velger å ignorere nervene mine, så vet jeg jo innerst inne at dette skal gå bra. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å gå for Afpt (Akademiet For Personlig Trening). Jeg føler veilederne er helt i min gate, forelesningene er lettforståelige, kommunikasjonen med akademiet og de enkelte veilederne er tipp topp. Nå er det bare å brette opp ermene og komme seg igjennom. Håpet mitt er faktisk å gjennomføre studiene på 4 måneder, slik at jeg er ferdig før sommerferien. Wish me luck!

Studier afpt. Bilde

Jeg tenkte jeg skulle gi dere en oppskrift her i dag også. Jeg ble så pai-inspirert på USA-ferien vår. Og nå har jeg laget en 100% lavkarbo, glutenfri og superdigg kyllingpai. Kylling- og spinatpai, faktisk, som jeg har lyst til å dele med dere. Bunnen er sprø og deilig og fyllet er både smakfullt og mettende.

Lavkarbo kylling pai. Bilde

Kyllingpai

Bunnen: 

3 dl mandelmel

100 gr mykt smør

1 egg

1/2 salt

-Kna ingrediensene sammen til en fast klump. Blir den litt seig, kan du tilsette mer mandelmel.

-Smør en paiform med olje eller smør

-Press deigen ut i formen med hendene, pass på å få den godt oppover kantene

-Forstek paibunnen i 10 minutter på 175°c

Fyllet: 

4 egg

1 dl kremfløte

1/2 løk

1 fedd hvitløk

2 store never spinat

1 stor kyllingfilet

100 gr fetaost

150 gr vanlig gulost

1 ss gul karri

1/2 ts salt

Litt pepper

-Hakk opp løk og hvitløk og fres det i en stekepanne til løken er myk og blank.

-Del kyllingfileten i små terninger og hakk opp spinaten litt, og stek det sammen med løken.

-Tilsett karri, salt og pepper og stek til kyllingen er så vidt ferdig. Men ikke stek for mye, da kan kyllingen bli tørr.

-Hell fyllet oppi det forstekte paiskallet og fordel fetaosten over.

-Visp sammen egg og fløte og hell det over fyllet.

-På toppen dekker du paien med revet gulost.

-Stek paien videre i 20-25 minutter, til osten er smeltet er gyllen.

-Server gjerne paien med en deilig salat.

En annen deilig pai kan du få oppskrift på HER! Det er en pai av den søte typen! Nemlig karamell- og pecanpai.

Besøk gjerne Vippsbutikken min også. Logg deg på Vipps, velg «betal» og søk på nr.140201. Der har jeg en butikk med massevis av lavkarbo konfekt, granola, karameller og mer.

lavkarbosnickers. Bilde

Lavkarbobounty. Bilde

Lavkarbo karamell. Bilde

kostholdsveileder afpt. bilde

Kyllingpai

proteinella. bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *