Proteinrike solskinnsboller m/ havre

Disse her, dere! Nam, sier jeg!

Solskinnsboller med vaniljekrem, fulle av godsaker for både magen og hjernen. Og fordi de inneholder så mye bra greier, så holder de seg supersaftige i flere dager, i motsetning til hveteboller, som blir tørre på null komma niks. Jeg anbefaler deg å prøve. Og ps! Jeg anbefaler deg å «snu oppskriften på hodet» og lage vaniljekremen først, så den rekker å sette seg skikkelig.

Proteinrike solskinnsboller. Bilde

Solskinnsboller ca. 18-20 stk 
100 g ekte smør
4 dl melk
150 g kesam
1 pk tørrgjær
50 g sukrin+ eller sukrin gold
2 ss honning
2 ts kardemomme
550 g fint speltmel

250 gr lettkokte havregryn

2 scooper Stracciatella, vanilje proteinpulver
1 egg til pensling

Evnt. 1 dl sukrinmelis eller tagatesse + 100 gr kremost til pynt

Oppskrift på vaniljekremen kommer under bildet.

Slik gjør du: 

-Bland alt det tørre i en bakebolle

-Varm opp melken og smøret til rett i underkant av 40°c

-Bland alle ingrediensene og elt deigen i maskin i 5 minutter eller for hånd i 10 minutter

-La deigen heve under plast på et lunt sted i 1 time

-Kna deigen god sammen og del opp i 18-20 like store biter

-Trill boller og sett de på stekebrett med bakepapir. La de heve i ca 30 minutter

-Sett tekeovnen på 180°c

-Press et hull i midten på alle bollene med tommelen, og fyll hullet med vaniljekrem

-Stek bollene i 10-12 minutter

-Avkjøl

-Ønsker du å pynte de med glasur, blander du kremost og søtning og bruker enten en sprøytepose eller en skje til å ringle glasuren over bollene. Dryss gjerne på litt kokos også, hvis du vil.

Proteinrike solskinnsboller. Bilde

Vaniljekrem
2,5 dl melk
2 eggeplommer
20 g sukrin+
1 vaniljestenger
15 g maizenna

Slik gjør du: 
-Ha melk og søtning i en kjele og varm opp. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frø og stang oppi melken. Kok opp på svak varme. Det trenger ikke å koke lenge, bare et lite oppkok.

2. Pisk sammen eggeplommer og maizenna i en liten bolle til det er klumpfritt. Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, så heller du alt tilbake i kjelen.

3. Varm opp melkeblandingen til kokepunktet på svak varme. Rør hele tiden. etter hvert vil den tykne og da trekker du kjelen til side med en gang. Avkjøl i kjøleskap.

Proteinrike solskinnsboller. Bilde Proteinrike solskinnsboller. Bilde Proteinrike solskinnsboller. Bilde

Dette er proteinpulveret jeg bruker og det kjøpes HER

 

Thewrorkout proteinpulver. bilde

 

Kjøkkengaarden. Bilde

One Comment

  1. Anne

    Hei. Jeg prøver å leve relativt strikt på lavkarbo. Hvordan er det da med spelt mel og havre mel? Jeg prøver gå ned i vekt, samt at jeg har kostholdsregulert diabetes. har så sinnsykt lyst på boller til tider, så dette kunne jo vært et alternativ. Vet du hvor mye karb det er i dem?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *