Kurs i fermentering og surdeigsbaking

Dette har vært en spennende uke. Jeg har som noen av dere sikkert vet, endelig satt i gang med kurs igjen. Og for 2 uker siden gikk de første to kursene av stabelen. Da var det lavkarbo godiskurs. Men denne uka har det aller første kurset i surdeigsbaking og fermentering blitt holdt. Det perfekte lokalet ble valgt ut og kurset ble gjennomført på vakre Kjøkkengaarden i Fredrikstad.

Fermenteringskurs. Bilde

Fermenteringskurs. Bilde

10 glade deltakere brettet opp ermene og var klare fra de tråkket over dørstokken. Men lite visste de hva de gikk til når det gjelder fermentering av kål! Det er nemlig ikke rart at husmødrene før i tiden faktisk brukte hele dagen på å kokkelere. For dette er tungt arbeid. Allikevel gikk deltakerne fra kurset etter 4 timer med sekkene fulle av fermentert og sylta mat, samt magene fulle av surdeiglapper, havrekjeks, kraftsuppe og hjemmebakte lomper.

Havrekjeks. Bilde       Hjemmebakte lomper. Bilde

Her får du noen bilder fra kurset. Neste kurs skal holdes på samme sted den 2.mai, og det er bare 3 plasser igjen, Vil du melde deg på, gjør du det via vippsbutikken min.

1.Logg deg inn på vipps

2.Velg «betal» (ikke «vipps en venn»)

3.Søk på nummer 140201 og velg «Frøken Holm»

4.Klikk på kategorien «kurs».

5. Du må gjerne ta en titt på de andre produktene mine også.

lavkarbosnickers. Bilde      Lavkarbobounty. Bilde

1.mai åpner Frøken Holm nettbutikk. Der vil alle kurs og hefter/bøker legges ut, samt en butikk med et stort utvalg av håndlaget, sukkerfritt og glutenfritt godis, kakemixer og frokostblandinger legges ut. Jeg håper dere vil besøke butikken min når den åpner. Men i mellomtiden er det vippsbutikken som gjelder.

Fermentert surkål, fermentert rødkål, fermentert kimchi, syltet agurk, syltet rødløk, og lys og grov surdeig.

Den nydelige kraftsuppa vi spiste på kurset finner du HER.

Hjemmelaget tomatsuppe. Bilde      Beinkraft. Bilde

kollagen. Bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *