Himmelsk sjokoladekake – m/ hemmelig ingrediens

Det her, dere! Det er bare en helt himmelsk opplevelse! Jeg har i flere år nå støtt og stadig kommet over oppskrifter på kaker og desserter som inneholder moste bønner. Jeg har t.o.m sett oppskrifter på veganske, franske makroner laget på den, unnskyld meg, ekle laken som bønnene ligger i oppi boksen. Men jeg har faktisk aldri turt å prøve! De lake-makronene har jeg fortsatt ikke laget, og tror aldri jeg kommer til å gjøre det heller. Men i dag har jeg tatt mot til meg å testet ut sjokoladekake med svartbønner! Og nå sitter jeg her litt slukøret og angrer på at jeg ikke har gjort det før! Noe så saftig! Noe så godt! Og ikke minst så sunt! Det ser kanskje ut som et kjedelig sjokoladebrød, men du og du…. Jeg anbefaler deg å prøve. 

Sjokoladekake med bønner. Bilde

Bønner inneholder masse næring, bl.a gode proteiner og trege karbohydrater.

Sorte bønner har mer ufordøyelig fiber enn både linser og kikerter og bidrar til en god bakterieflora i tarmen. Mye fiber gir deg også en deilig metthetsfølelse og et stabilt blodsukker.  De sorte bønnene er svært fargesterke. Det er derfor ingen overraskelse at de også er proppfulle av nyttige plantenæringsstoffer. Studier viser at de kan forebygge både overvekt, type-2-diabetes, hjerte-karsykdom og kreft. Ingen annen råvare har en så unik protein/fiber-miks som bønner! Så betydelig er helseeffekten av å inkludere bønner i hverdagskosten at amerikanske kostholdsretningslinjer anbefaler 1/2 cup (1,2 dl) bønner 6 av 7 dager i uken. Kilde: Berit Nordstrand.

Dette trenger du til en liten brødform eller en springform på 18-20 cm: 

3 dl svarte bønner

3 egg

1 dl kokosblomstsukker  eller sukrin gold

3 toppede ss kakaopulver

en klype salt

1 ts bakepulver

1/2 dl sterk kaffe ELLER 1/2 dl juice av en grønnsak f.eks rødbete eller gulrot

50 g sukkerfri eller minimum 70% sjokolade

Sjokoladekake med bønner. Bilde

Slik gjør du: 

-Sett ovnen på 170°c.

-Finn frem den formen du skal bruke og legg bakepapir i bunnen.

-Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en blender og kjør til en jevn masse. Den skal være ganske tynn.

-Hakk sjokoladen

-Hell røren i forma og strø sjokolden over kaka. Den vil synke litt nedi etter hvert.

-Stek kaken i ca.35 minutter.

-Avkjøl i formen før du skjærer den opp.

Sjokoladekake. Bilde

Andre oppskrifter med kokosblomstsukker finner du HER og HER. Du kan kjøpe det på Økosjokolade.no og i helsekost.

kokosblomstsukker. Bilde

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

Lavkarbo oppskrifter. bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *