Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Lavkarbo | Quesedilla – Perfekt helgemat

Det er onsdag, noe som betyr at vi er halvveis til helg, allerede! Jeg synes nettopp jeg hadde min «cheat day», som vil si LØRDAG, men jammen er ikke det allerede 4 dager siden. Sånn ca midt i uka, som i dag, begynner jeg å tenke ut hva jeg har lyst på til helgen. Og denne uka kom det nydelige, spanske ordet quesedilla ramlende ned i hodet mitt. Så quesedilla blir det! Lavkarbo quesedilla da, så klart! Vet du forresten at de to L´ene i quesedilla utales J? Så quesedijja, med andre ord. Men nok om det! Her får dere en deilig oppskrift på et av tipsene jeg har for dere til helgen. Gi meg gjerne en tilbakemelding hvis du prøver.

 

Lavkarbo quesedilla. bilde

Dette trenger du til 4 stk lavkarbo quesedilla: 

Til lompene:

200 gr cottage cheese

100 gr revet ost

1,5 dl vann

4 toppa ss mandelmel

 2 toppa ss fiberhusk

Til fyllet:

2 stk kyllingfilet (eller 2 pk. ferdig stekt, revet kyllingkjøtt fra f.eks Prior)

1/2 grønn paprika

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

1 rødløk

1/2 rød chili (eller 1 ts knust chilipaste)

100 gr revet ost

Litt rømme og urter til topping. Jeg bruker mikrogrønt (spirer) fra kultivatoren min.

Lavkarbo quesedilla. bilde   Lavkarbo quesedilla. bilde

Slik gjør du: 

-Finn frem 2 stekepanner (eller en kjele og en stekepanne) og sett de på medium varme.

-Sett stekeovnen på 190°c.

Start med røra til lompene:

-Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det er klumpfritt.

-La røra stå i ca 1-15 minutter til den blir ganske fast.

-Nå har det nærmest blitt en deig. Del deigen i 4 like store deler.

-Finn frem to bakepapir og smør dem inn med olje (slik som forklart her)

-Legg en deigbit på det enepapiret og det andre papiret over (med oljesiden ned)

-Bruk en kjevle eller hendene og press deigen ut til en stor sirkel. Så tynn du kan. Riv av det øverste papiret.

-Nå tar du litt olje eller smør i stekepanna og legger i lompa. Det er lett hvis du løfter den med det underste bakepapiret på, og bare legger den opp ned i panna, før du river av papiret.

-Nå trenger lompa litt steketid, derfor et det viktig at du ikke har for høy varme. Snu den når du kan se, ved å vippe den forsiktig opp i kanten, at den har begynt å bli litt brun.

-Gjør dette med alle fire lompene. Og mens de steker begynner du med fyllet.

-Skjær kyllingfilet, paprika og løk i små biter og finhakk chilien.

-Fres i litt olje til kyllingen er stekt og grønnsakene litt myke og blanke.

-Når alle lompene dine er ferdige, legger du de flatt og fyller den ene halvsiden av hver lompe med kyllingfyllet.

-Strø revet ost over og brett den andre halvdelen av lompa over, slik at du får en halvsirkel.

-Gjør dette med alle fire og legg de på et stekebrett med bakepapir under.

Sett brettet inn i stekeovnen i ca 6-7 minutter, til du ser at osten er smeltet.

-Server med litt rømme og urter/spirer.

-Vel bekomme!

Lavkarbo quesedilla. bilde

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

Lavkarbo oppskrifter. bilde

 

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *