KetoLabben

2 ingredienser sjokoladekake

Men hallo!! Skal det virkelig være SÅ enkelt? To ingredienser, en håndmixer, en kakform og en stekeovn, også kommer dette fantastiske resultatet? Egg og sjokolade er alt som skal til for å lage en deilig lavkarbo sjokoladekake. Jeg gir meg nesten helt over…. Jeg måtte finne noe å bruke eggehviter til. Etter at jeg laget den nydelige pasta carbonaraen tidligere, så ble jeg stående med 6 eggehviter. Også fikk jeg så lyst til å lage en superenkel dessert og tenkte litt på hva jeg kunne bruke de til. Lysten sa SJOKOLADEKAKE! Og sjokoladekake ble det! Med altså bare TO ingredienser! Egg og sjokolade.

Lavkarbo sjokoladekake med to ingredienser. bilde

Jeg tror faktisk dette er den beste lavkarbo sjokoladekake jeg har laget. Den er så luftig og lett, nesten sånn at man skulle tro den var tørr fordi den ikke veier noen ting og du ser tydelig alle «luftehullene» inni kaken. Men så fort du legger den på tunga, så bare smelter den. Jeg er litt målløs, og derfor gir jeg dere bare oppskriften her, så dere kan bake og nyte og bedømme selv.

Lavkarbo sjokoladekake med to ingredienser. bilde

Dette trenger du: 

6 eggehviter

3 eggeplommer

250 gr sukkerfri sjokolade

Slik gjør du: 

-Sett stekeovnen på 180°c

-Finn frem en liten form på ca 18-20 cm og legg bakepapir i bunnen.

-Smelt sjokoladen forsiktig i mikro eller over vannbad.

-Rør godt inn 3 eggeplommer.

-Stivpisk de 6 eggehvitene i en egen bolle (det må IKKE være noe eggeplomme i hvitene, da blir det ikke stivt)

-Bland 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladen og rør godt.

-Bland så inn resten og hell røra over i forma

-Stek i 25 minutter

-La kaken avkjøle ca 20 minutter før du skjærer i den.

-Server med et lite dryss melis (sukrinmelis) og gjerne litt ferske bær og kanskje en kule hjemmelaget is?

Lavkarbo sjokoladekake. bilde      Lavkarbo sjokoladekake. bilde

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

14 Comments

  1. Pingback: bareholm.no - Lavkarbo | Cakepops - sjokolade m/ sjokolade!

  2. Pingback: Nydelig lavkarbo pasta carbonara - stekt i form - glutenfri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben