Lavkarbo | Lyse rundstykker – glutenfrie

Her kommer endelig oppskriften på LYSE, luftige og sprø lavkarbo-rundstykker. Det er veldig mange som har etterlyst det etter at jeg la ut grove lavkarbo-rundstykker. De kan du sjekke ut HER.

Lyse lavkarbo rundstykker. bilde

Dette trenger du: 

200 gr cottage cheese

100 gr naturell kremost

6 store egg

******************

170 gr mandelmel (dette: finmalte mandler. Eller mal selv)

150 gr sesamfrø, hvite uten skall

3 ts bakepulver

1 ts salt

40 gr fiberhusk

50 gr smør eller cocosa

******************

1 egg til pensling

Lyse lavkarbo rundstykker. bilde

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 190°c.

Kjør sesamfrøene i en blender/foodprossessor så det blir finmalt. Ta det over i en skål så lenge.

Kjør alt det våte i en blender til det er klumpfritt.

Tilsett finmalte mandler, sesamfrø, salt, bakepulver og cocosa/smør. Bland godt.

Tilsett fiberhusk og kjør til deigen er ganske fast. Den skal være litt klissete, men du skal fint kunne trille boller.

Del deigen opp i 10 stykker på ca.100 gr. Jeg bruker vekt, for å få de like.

Sett dem på et stekeplate med bakepapir.

Pensle med et sammenvispet egg.

Stek i 25 minutter. Pass på mot slutten, så de ikke blir for mørke. Legg evnt. et bakepapir over rundstykkene de siste minuttene. Avjøl litt på rist og nyt lunkne.

Lavkarborundstykker oppbevares best i kjøleskap og kan ligge inntil én uke. Men de er også fine å fryse.

**********************

Klikk på bildet under, så kommer du til rett til oppskriften på de grove rundstykkene.

Lavkarbo rundstykker. bilde

 

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes.

 

Lavkarbo oppskrifter. bilde

 

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

3 Comments

    1. Elisabeth Groth

      Hei. Beklager den sene svartiden på denne kommentaren. Jeg antar at du fant ut av det for lenge siden. Men svaret er i hvert fall ja 🙂 Jeg antar at du nesten må doble steketiden 🙂

  1. Christine Johnsen

    Takk for alle gode oppskrifter du deler med oss. Må bare beundre ditt pågangsmot der du prøver og prøver for å få gode resultater ? Er snar med å lagre når du deler ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *