Her kommer endelig oppskriften på LYSE, luftige og sprø lavkarbo-rundstykker. Det er veldig mange som har etterlyst det etter at jeg la ut grove lavkarbo-rundstykker. De kan du sjekke ut HER.
Dette trenger du:
200 gr cottage cheese
100 gr naturell kremost
6 store egg
******************
170 gr mandelmel (dette: finmalte mandler. Eller mal selv)
150 gr sesamfrø, hvite uten skall
3 ts bakepulver
1 ts salt
40 gr fiberhusk
50 gr smør eller cocosa
******************
1 egg til pensling
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 190°c.
Kjør sesamfrøene i en blender/foodprossessor så det blir finmalt. Ta det over i en skål så lenge.
Kjør alt det våte i en blender til det er klumpfritt.
Tilsett finmalte mandler, sesamfrø, salt, bakepulver og cocosa/smør. Bland godt.
Tilsett fiberhusk og kjør til deigen er ganske fast. Den skal være litt klissete, men du skal fint kunne trille boller.
Del deigen opp i 10 stykker på ca.100 gr. Jeg bruker vekt, for å få de like.
Sett dem på et stekeplate med bakepapir.
Pensle med et sammenvispet egg.
Stek i 25 minutter. Pass på mot slutten, så de ikke blir for mørke. Legg evnt. et bakepapir over rundstykkene de siste minuttene. Avjøl litt på rist og nyt lunkne.
Lavkarborundstykker oppbevares best i kjøleskap og kan ligge inntil én uke. Men de er også fine å fryse.
**********************
Klikk på bildet under, så kommer du til rett til oppskriften på de grove rundstykkene.
Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes.

Hei! Har du næringsinnhold pr. 100 gram ferdig stekte rundstykker? Tenker særlig på karbohydrater, proteiner og kcal. Ser du skriver det er 6,5 karbs i 100 gram deig… men ferdig vare?
Noen som har prøvd og lage de lyse rundstykkene som brød? Hvor mange grader og hvor lang tid tok det i så fall?
Smøret, smelter du det??
Hei! Når jeg bakte disse ble de ganske flate. Hva har jeg gjort feil da? Jeg manglet 50g mandelmel og brukte kikertmel for resten. Kan dette være grunnen?
Kan du forklare meg hvordan det blir 6,5 gr karbo i hele deigen når det er 10 gr karbo pr 100 gr finmalte mandler..?
Hei. Det skal jeg prøve å forklare 🙂 Deigen består av mye mer enn bare finmalte mandler. I 100gr deig er det ikke 100gr finmalte mandler. Det er mye annet i deigen også, som utgjør proteiner og fett 🙂
Det tenkte ikke jeg på ? Tusen takk for god forklaring, dette skal jeg huske til neste gang ?
Kor mye karbo i denne deigen ??
Hei. Beklager sent svar. Det er 6,5 g karbohydrater i 100 gram deig.
Hei, jeg valgte å lage dette som brød, er steketiden anderledes da? Vet du det?
Hei. Beklager den sene svartiden på denne kommentaren. Jeg antar at du fant ut av det for lenge siden. Men svaret er i hvert fall ja 🙂 Jeg antar at du nesten må doble steketiden 🙂
Takk for alle gode oppskrifter du deler med oss. Må bare beundre ditt pågangsmot der du prøver og prøver for å få gode resultater ? Er snar med å lagre når du deler ?