Lavkarbo | Focaccia m/smakfull topping

Lavkarbo focaccia, dere! Med smakfull og sprø topping av rødløk, sopp, ost og rosmarin. Det er så godt, det! I dag har jeg altså bakt lavkarbo focaccia. Og det er både fordi jeg hadde lyst på focaccia, men også fordi jeg driver og lager suppe til middagen. Og da er det så innmari godt med noe brød til. Suppa er en grønn vitaminbombe laget av bl.a spinat, brokkoli, løk og hjemmelaget hønsekraft full av kollagen! Denne uka skal kroppene her i huset virkelig få seg en helseboost! Oppskriften på suppa kommer i morgen, men andre gode supper kan du finne HER, HER og HER.

Lavkarbo focaccia. bilde

Dette trenger du til én liten langpanne, eller tre «minibrød». Denne forma er egentlig en browniesform, men jeg tenker at DET spiller jo ingen rolle. Jeg har bakt både bananbrød og gulrotkake i denne tidligere, og i dag ble altså lavkarbo focaccia.

lavkarbo focaccia. bilde

4 egg

2 dl vann

100 gr cottage cheese

100 gr kremost naturell

100 gr revet ost (jeg brukte blanding av cheddar, norvegia og mozzarella)

40 gr fiberhusk

2 ts bakepulver

300 gr mandelmel (denne:finmalte mandler)

+ til toppingen:

1 rødløk

4 aromasopp (eller annen sopp)

1/2 kinesisk hvitløk (eller 1 fedd vanlig)

Litt olje til steking

50 gr revet ost

3 kvister rosmarin

lavkarbo focaccia. bilde

Slik gjør du:

-Sett stekeovnen på 180°c

-Kutt rødløk, sopp og kinesisk hvitløk i små biter og la det frese litt i olje i stekepanna mens du lager deigen.

-Ha alt det våte + den revne osten i en blender og kjør til en jevn og klumpfri masse.

-Bland alt det tørre i en egen bolle og rør godt, slik at bakepulver og fiberhusk fordeles seg godt.

-Ha det tørre i blenderen og kjør sammen til en fast masse. Det skal være som en veldig tykk grøt. Ikke flytende, men heller ikke så fast at du kunne trillet boller.

-Ha bakepapir i bunnen av forma du velger å bruke, og legg deigen oppi. Ta litt vann på fingrene og trykke deigen jevn ned i forma.

     keto focaccia. bilde       keto focaccia. bilde

-Fordel den stekte løkblandingen over deigen, hell over litt olje og legg på rosmarinkvister. Med fingrene trykker du toppingen litt ned i deigen.

-Stek i 30 minutter. Dersom focaccia´n blir veldig mørk mot slutten, legger du et bakepapir over de siste minuttene.

-Avkjøl på rist

-Smaker aller best litt lunken

-Kan fryses

lavkarbo focaccia. bilde Lavkarbo focaccia. bilde

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om dete r for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes.

Lavkarbo oppskrifter. bilde

 

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Sunne Sjokoladeboller. Bilde.

3 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo | Bruschetta - Sprøstekt med ost og tomat

  2. Pingback: Lavkarbosuppe og saftig focacciabrød med sprø topping

  3. Renee

    Hei! Jeg liker veldig godt å lese bloggen din og du har masse flotte oppskrifter. Ønsker så veldig gjærbakstoppskrifter uten mandler eller nøtter da jeg er allergisk. Hva vil du anbefale som erstatning:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *