Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Lavkarbo skolebrød – glutenfrie og saftige

Det er deilig å trylle på kjøkkenet for tiden. Jeg vet jeg lovet dere fastelavensboller i dag, og det kommer! Men jeg har så mye på lager her at jeg må ta en ting av gangen. Så her får dere først disse fantastiske skolebrødene! Lavkarbo skolebrød, dere! Jeg fryder meg og sitter her og spiser skolebrød til frokost, liksom. Men når skolebrødene ikke inneholder hverken sukker eller mel, men derimot både egg, cottagecheese, mandler, sesam og mye annet som er veldig bra for kroppen, så er disse skolebrødene som mat å regne. NYT! Et lavkarbo skolebrød til middag, takk! Hehe…

Dette trenger du: 

200 gr cottage cheese

100 gr naturell kremost

6 egg

******************

100 gr finmalte mandler (dette: finmalte mandler. Eller mal selv)

50 gr fettredusert mandelmel

25 gr malte sesamfrø (ikke sesammel, men mal selv)

200 gr fiberfin

3 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 dl tagatesse eller sukrin +

1/2 ts salt

50 gr fiberhusk

50 gr smør

******************

1 egg til pensling

Sukrinmelis/eggehvite

Kokos til strø

******************

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

1 dl fløte

1 ts gelatinpulver

1/2 ts vaniljepulver eller ekstrakt

30 g tagatesse

 

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 190°C

Kjør alt det våte i en blender til det er klumpfritt.

Tilsett alt det tørre.

Del deigen opp i 10 stykker på ca.100 gr. Jeg bruker vekt, for å få de like. Ha litt vann på henda, for deigen er ganske klissete. Men prøv å ikke tilsette mer tørrvare, for da blir skolebrødene hardere. Og det vil vi jo ikke? Disse er nemlig utrolig myke og gode.

Sett dem på et stekeplate med bakepapir, la det være litt plass mellom, for de flyter bittelitt ut.

Trykk et hull i midten og fyll med vaniljekrem.

Pensle med et sammenvispet egg.

Stek først i 10 minutter på 190°C og sett ned temperaturen til 160 og stek videre i 20 minutter til. Pass på mot slutten, så de ikke blir for mørke. Legg evnt. et bakepapir over bollene de siste minuttene. Avjøl litt på rist.

Lag melisglasur av sukrinmelis og eggehvite (eller vann) og bre den over bollene. Strø på litt kokos.

Disse oppbevares best i kjøleskap og kan ligge inntil én uke. Lavarbo skolebrød er også fine å fryse.

Slik lager du vaniljekremen: 

Kok opp fløte og vaniljen – tilsett gelatinpulveret. Rør til alt er oppløst.

Pisk eggeplommene med tagatesse, det trenger ikke å bli eggedosis.

Bland fløteblandingen med eggedosisen, pisk godt og sett kaldt.

Se også gjerne oppskriften på solskinnsboller. Klikk på bildet under.

 

Lavkarbo solskinnsbolle. bilde

4 Comments

  1. renate

    Hei.
    Er du sikker på at det skal være 200gr fiberfin? Jeg fulgte denne oppskrifta og mine skoleboller ble til mursteiner i alle fall. 😂 Skal det være 20gr fiberfin kanskje?

  2. Pingback: Vaniljekrem lavkarbo | annabuda

  3. Pingback: Lavkarbo | Gjærbakst - Fastelavensboller - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *