Lavkarbo | Proteinrike matpakkemuffins

Lurer du ofte på hva du skal putte i matpakka? Det kan være en utfordring, spesielt hvis man har barn. Mange barn er ikke spesielt glad i den samme, kjedelige brødskiva hver dag. Dessuten er ikke brød til et hvert måltid så veldig heldig for helsa. Spesielt ikke hvis brødet er kjøpt på butikken, bakt på hvetemel og tilsatt masse ekstra gluten for å bli så stort og fint som mulig. Mange av de mørkeste brødene er ikke en gang grove, men tilsatt sukkerkulør og mørk sirup for å se grove ut. Mye juks, m.a.o… Det er grunnen til at jeg lager 90% av maten til både meg selv og familien, fremfor å kjøpe ferdig. Sist uke laget jeg grove pizzasnurrer m/ hemmelige grønnsaker. I dag har jeg laget proteinrike lavkarbo matmuffins. Begge deler er perfekte matpakke-bidrag!

Det du trenger for å lage 10 stk. lavkarbo matmuffins er: 

50 gr mandelmel

25 gr sesamfrø (eller sesammel)

50 gr solsikkefrø

3 egg

100 gr kesam 

1 ts bakepulver

50 gr smør

150 gr revet ost (bruk gjerne en med mye smak)

1/2 rød paprika

1 vårløk

1/4 rød chili

10 cherrytomater

1 ss valgfrie urter

100 gr kjøtt, f.eks skinke, bacon eller pølse i terninger

1 muffinsbrett + bakepapir (eller ferdige papriformer)

Slik gjør du: 

Klipp 10 like store firkanter av et bakepapir. De skal være ca.12x12cm og press de nedi hullene på muffinsbrettet.

Ha frø, mandelmel og bakepulver i en blender og mal det fint.

Smelt smøret og tilsett det sammen med eggene og kesamen. Bland godt.

Hakk grønnsaker og kjøtt og stek dette i litt olje i en panne til det har fått litt farge og blitt mykt.

Ha grønnsaksblandingen oppi deigen og rør inn osten

Fordel røren i 10 former og strø gjerne litt ekstra revet ost på toppen.

Stek på 180´c i 20 minutter

Kan oppbevares i kjøleskap i 1 uke. Er fine å fryse.

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *