Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Lavkarbo | Mazarinkake m/ sjokolade & bringebær

Det har nettopp vært helg, og jeg har skeiet ut mer enn én gang. Det gjør jeg hver helg, da. Og nå sitter jeg her en mandag formiddag og klarer ikke å la være å tenke på en kake jeg lagde oppi hodet i mitt i helgen, men som jeg bare aldri fikk tid til å faktisk bake. Ps! Denne oppskriften er til en liten 4-biters kake.

Mazarinkake med sjokolade og bringebær!

Til bunnen trenger du: 

2 små, runde former på 10-12 cm med bakepapir i bunnen

3 egg

2 ss tagatesse eller sukrin+

9 ss fettredusert mandelmel

(jeg bruker «kryddermål-skjeer» for å få det likt hver gang)

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ss smeltet smør

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 170´c

Bland sammen alt det tørre

Pisk lett sammen eggene med en gaffel

Smelt smøret

Bland alt sammen godt, men ikke rør for mye

Hell røren i de to formene og stek i 15 minutter

Til fyllet trenger du:

3 dl kremfløte

2 ss kakaopulver

1 ss tagatesse eller sukrinmelis

Litt hjemmerørte bringebær (moste bringebær med tagatesse og chiafrø i)

Nøtter til pynt (hvis du vil) Oppskrift på knasende sprø og søte nøtter HER

Slik gjør du:

Når kakenebunnene er stekt og avkjølt, legger du den ene bunnen på et fat

Pisk opp kremfløten med kakaopulver og søtstoff

Legg halvparten av sjokoladekrem på den ene bunnen og bre et jevnt utover

Legg på et lag med rørte bringebær

Legg på neste kakebunn og bre resten av kremen på toppen av kaka

Pynt med nøtter eller bær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *