Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Smarte pizzasnurrer | Med hemmelige grønnsaker!

De aller fleste av oss har nok et barn eller fler som ikke liker grønnsaker? Eller som rettere sagt TROR at de ikke liker  grønnsaker! For så lenge de ikke VET at de spiser det, så sklir det ned like lett som lørdagsgodteriet, ikke sant? Disse pizzasnurrene er en helt super måte å få i barna grønnsaker helt uten at de merker det. I dag har ungene her i huset spist både paprika, brune bønner, gulrot og mye mer. Bak gjerne dobbel porsjon, frys ned to og to og send med barna på skolen!

Først må du lage deigen. Du får 32 snurrer ut av denne oppskriften:

Bunn:

375 gr sammalt speltmel

200 gr fint speltmel

3 dl havregryn

6 dl lunkent vann

1 pk fersk eller tørr gjær

1 ts salt

1 ts honning (eller sukker)

2 ss olivenolje

Saus:

1 boks brune bønner

1 gulrot

1 rød paprika

1 lite glass tomatpuré

3 hvitløksfedd

1/2 løk

1/2 ts salt

2 ss tørket oregano

Fyll:

500 gr valgfritt kjøtt. (Vi brukte 300 gr karbonadedeig, 100 gr skinke og 100 gr kalkunpølse)

400 gr revet ost

     

Slik gjør du: 

I en bakemaskin måler du opp mel, gryn, gjær, salt og honning. Bland godt før du har i vannet. Elt deigen i 10 minutter. Tilsett oljen og elt i 10 minutter til.

La deigen heve i 30 minutter. Mens du venter, lager du sausen.

Når deigen er ferdig hevet, har du litt mel på benken og hvelver deigen ut. Kjevle den til et rektangel på ca 30x60cm.

Alle ingrediensene til sausen kjøres glatt i en blender/foodprossessor. Bre sausen utover hele den kjevlede deigen.

Stek karbonadedeig, hakk opp skinke og pølse (eller det fyllet du ønsker) og fordel det over hele deigen.

Strø osten jevnt over hele

Rull sammen deigen fra langsiden, slik at du får en tykk «pølse».

Skjær så «pølsen» opp i 30-32 biter.

      

Legg alle pizzasnurrene på stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i ca 30 minutter.

Stek dem i 15 minutter på 190´c

Bon apetit!

Innelegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for flere inspirerende kjøkken, bad og garderober.

One Comment

  1. Pingback: Lavkarbo | Proteinrike matpakkemuffins - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *