Lavkarbo | Snickerdoodle cookie dough balls

OMG!! Igjen og igjen sier jeg Oh My God! Snickerdoodle! Det her må være noe av det bedre jeg har laget på lang tid. Ikke det at oreokulene, snickerskulene, kokoskulene og troika ikke har vært kjempegodt, altså. For all del… Men de her!! Ohh.. Og det beste av alt: Du trenger ganske få ingredienser!

 

Lavkarbo snickerdoodle. bilde

Denne oppskriften gir 32 kuler:

4 dl mandelmel (finmalte mandler)

1 dl Proteinpulver med «kanelbulle-smak» fra SISU (kjøper HER)

#Hvis du ikke har eller ikke ønsker å bruke proteinpulver, kan du erstatte med mer mandelmel + 1 ts kanel#

4 ss tagatesse eller annet søtningsmiddel i pulverform

1 ts Cream Of Tartar (fåes bl.a på Meny eller kjøpes på nett, f.eks HER)

1 toppet ts kanel

1/2 ts salt

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes, men setter god smak)

2 dl smeltet smør (ordentlig meierismør, eller så får du ikke riktig smak)

2 store ss Fibersirup Gold (Clear hvis du ikke kan spise gluten. FS Gold har >5ppm)

Til rulling:

3 ss av det søtningsmiddelet du velger å bruke (pulver)

1 ss kanel

Lavkarbo snickerdoodle. bilde      Lavkarbo snickerdoodle. bilde

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre

Smelt smøret og rør inn fibersirupen i det varme smøret

Bland alt sammen til en deig

Denne deigen virker litt smuldrete og umulig å trille til kuler. Men ikke stress! Det går helt fint!

Du må bare hjelpe til litt ved å presse deigbiten inni hånda til den begynner å danne noe som ligner en kule.

Så kan du etter hvert begynne å trille.

Når du har trillet ferdig en kule, ruller du den i kanelblandingen.

Ferdig! Toogtredve snickerdoodle -kuler ! Nam!

 

Lavkarbo snickerdoodle. bilde Lavkarbo snickerdoodle. bilde

Var ikke dette bare superenkelt? Hvis du lurer på hvorfor jeg bruker creme of tartar i oppskriften, så er det for den perfekte konsistensen og for å få litt syre i smaken. Men ikke bruk for mye! Da smaker kulene skikkelig surt! Og det vil vi ikke!

Lavkarbo snickerdoodle. bilde      Lavkarbo snickerdoodle. bilde

 

Jeg har laget mange andre godiskuler også. Noen av dem kan du finne bl.a HER og HER. Jeg anbefaler å lage mye, gjerne dobbel porsjon, når du først er i gang med slik type godis. Det meste har ganske grei holdbarhet i kjøleskap og kan også fryses. Mange synes det tar litt lang tid å lage sitt eget snop. Det tar ikke så mye tid egentlig, men det som er helt sikkert, er at det nesten ikke tar noe mer tid å lage dobbel i forhold til enkel porsjon. Og er det flere i husstanden din, så kan i hvert fall disse snickerdoodle-kulene få bein å gå på. Både de som tenker på karbohydratinnholdet og de som ikke bryr seg om, vil elske disse!

 

Innelegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for flere inspirerende kjøkken, bad og garderober.

     

3 Comments

  1. Pingback: bareholm.no - Glutenfrie - lavkarbo knekkebrød på 1-2-3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *