Smartkarbo Proteinrundstykker | Glutenfrie

Når man prøver å spise lavkarbo, eller det jeg prøver på mesteparten av tiden, SMARTKARBO, så er brød noe i hvert fall JEG savner veldig. Brød, rundstykker, foccacia osv… MEN det finnes løsninger også her. Jeg har ikke funnet en løsning på lavkarbo-rundstykker som jeg synes kan konkurrere mot vanlige rundstykker. Men hvis du tillater deg å spise SMARTkarbo, i hvert fall innimellom, så er disse rundstykkene helt konge! De har svært lav GI (glykemisk index), dvs. påvirkning på blodsukkeret, på grunn av sitt ekstremt høye proteininnhold og at karbohydratene som blir brukt er av den trege typen. Pluss at det er veldig mye fiber her. Så kjør på! De er glutenfrie, fulle av proteiner og fiber, metter bra og smaker digg! Så hva venter du på?

I likhet med oppskriften på sjokoladeproteinboller, er også denne oppskriften inspirert av PT-Charlotte. Men nå har jeg gjort såpass mange endringer, at jeg allikevel velger å kalle den min.

Ser du hvor luftige og deilige de er inni? Fantastisk, spør du meg!

Du trenger dette: 

5 egg

500 gr kesam/kvarg

5,5 dl havremel (du kan lage mel ved å ta havregryn i blenderen) Pass på at de er glutenfrie, hvis du eller de du baker til trenger det.

1 dl hele havregryn

1 dl Fibrex (eller kruskakli hvis du tåler gluten/hvete)

1 dl Fiberfin (eller mel havremel, men da blir de ikke like saftige)

1 ts salt

2 ts bakepulver

*** Sesamfrø til dryss. Dette er ikke nødvending, men gir en VELDIG god smak. Dessuten er sesamfrø fulle av næring, som bl.a magnesium.

Slik gjør du: 

*** Sett stekeovnen på 190´c

*** Finn frem 2 stekebrett med bakepapir på

*** Bland godt sammen alt det tørre

*** Pisk opp eggene og kesamen i en blender, 20-30 sekunder (dette er hemmeligheten for å få de luftige)

*** Rør egg/kesam-blandingen inn i det tørre med en slikkepott

*** La røra stå i ca 10 minutter, og IKKE rør i den når den er klar (da slår du luften som har begynt å danne seg ut igjen)

*** Bruk en STOR cookie-scoop (hvis du har). Jeg anbefaler å gå til innkjøp av en. Jeg bruker min «hele» tiden. Den er den typen «iskuleskje» som du klemmer på slik at den scooper med seg alt som ligger inni kuleskjea. Forstod du det? Jeg legger ved et bilde av en slik skje under oppskriften.

*** Dra forsiktig (uten å presse så veldig) opp én og én skje med deig. Skrap den lett inntil kanten på bakebollen, slik at du får en rett og fin halvkule. Sett kulen på bakebrettet.

*** Stek rundstykkene i 20-22 minutter

*** Avkjøl på rist

*** Pakk ned i poser og sleng i fryseren, så har du rundstykker i lang tid fremover. De tiner på 15 minutter.

Innelegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for flere inspirerende kjøkken, bad og garderober.

One Comment

  1. Pingback: Lavkarbo | Skikkelige rundstykker - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *