Proteinrundstykker

Når man prøver å spise lavkarbo, eller det jeg prøver på mesteparten av tiden, SMARTKARBO, så er brød noe i hvert fall JEG savner veldig. Brød, rundstykker, foccacia osv… MEN det finnes løsninger også her. Jeg har ikke funnet en løsning på lavkarbo-rundstykker som jeg synes kan konkurrere mot vanlige rundstykker. Men hvis du tillater deg å spise SMARTkarbo, i hvert fall innimellom, så er disse rundstykkene helt konge! De har svært lav GI (glykemisk index), dvs. påvirkning på blodsukkeret, på grunn av sitt ekstremt høye proteininnhold og at karbohydratene som blir brukt er av den trege typen. Pluss at det er veldig mye fiber her. Så kjør på! De er glutenfrie, fulle av proteiner og fiber, metter bra og smaker digg! Så hva venter du på?

Ser du hvor luftige og deilige de er inni? Fantastisk, spør du meg!

Du trenger dette: 

5 store egg

1 stort beger cottage cheese 420 gr

400 gr havremel eller havregryn (du kan lage mel ved å ta havregryn i blenderen) Pass på at de er glutenfrie, hvis du eller de du baker til trenger det. De blir luftigst hvis du bruker havremel, men supre med bare havregryn også.

1 ts salt

1 ss bakepulver

*** Sesamfrø til dryss. Dette er ikke nødvending, men gir en VELDIG god smak. Dessuten er sesamfrø fulle av næring, som bl.a magnesium.

Slik gjør du: 

*** Sett stekeovnen på 190´c

*** Finn frem 2 stekebrett med bakepapir på

*** Bland godt sammen alt det tørre

*** Kjør eggene og cottage cheese i en blender eller med stavmixer i 20-30 sekunder. Slik fjerner du klumpene i cottage cheesen.

*** Rør egg-blandingen inn i det tørre med en slikkepott

*** La røra stå i ca 10 minutter, og IKKE rør i den når den er klar (da slår du luften som har begynt å danne seg ut igjen)

*** Bruk en STOR cookie-scoop (hvis du har). Jeg anbefaler å gå til innkjøp av en. Jeg bruker min «hele» tiden. Den er den typen «iskuleskje» som du klemmer på slik at den scooper med seg alt som ligger inni kuleskjea. Forstod du det? Jeg legger ved et bilde av en slik skje under oppskriften.

*** Dra forsiktig (uten å presse så veldig) opp én og én skje med deig. Skrap den lett inntil kanten på bakebollen, slik at du får en fin halvkule. Sett kulen på bakebrettet.

*** Stek rundstykkene i 20 minutter

*** Avkjøl på rist

*** Pakk ned i poser og sleng i fryseren, så har du rundstykker i lang tid fremover. De tiner på 15 minutter.

TA GJERNE EN TITT I NETTBUTIKKEN MIN 🙂

Foto: Thomas Andersen – www.fotografthomasandersen.no

2 Comments

  1. Karin Therese Muller

    Takk for tipset ang.cookie-scoop.Har bakt disse rundstykkene hver 14.dag i 2-3 år nå.( litt annen oppskrift,bruker kun havregryn,cottage Cheese og egg.Deigen blir ganske klissete,så nå skal jeg bruke kuleskjeen
    Hilsen Karin

  2. Pingback: Lavkarbo | Skikkelige rundstykker - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *