Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Lavkarbo | Fluffy, amerikanske pannekaker | Uten melk og gluten

Det er lenge siden jeg har spist skikkelig fluffy, amerikanske pannekaker. Stort sett lager jeg de andre jeg har her på bloggen med cottage cheese. De er kjempegode, men de blir liksom ikke noe særlig luftige. Disse her derimot! Skikkelig gode, enkle å lage, fulle av proteiner og fiber, sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie. Bedre kan det vel ikke bli?

Du trenger følgende: 

1,5 dl kokosmel

1/2 ts bakepulver

2 ss tagatesse

1/4 ts vaniljepulver

1/2 ts salt

1 dl smeltet smør (kokosolje hvis du må ha melkefritt)

6 store egg

2 dl farris eller annet sprudlevann (du kan bruke vann, men da blir ikke pannekakene like luftige)

Slik gjør du: 

Bland sammen alt det tørre i en stor bolle.

Smelt smøret og ha det i det tørre sammen med eggene og farris og visp godt.

Røra blir ganske tykk, så du må bruke baksiden av en skje (med litt vann på) og trykke de litt utover. Jeg bruker i tillegg en iskuleskje/cookie-scoop for å få pannekakene like store.

     

Stek 4 og 4 pannekaker i smør på medium varme.

De må steke en stund før du snur dem, derfor er det viktig at du ikke har for høy varme, for da brenner de seg.

Server varme med smør, tagatesse, fibersirup, bær og hva du vil.

Bon apetit!

      

      

 

Innelegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for flere inspirerende kjøkken, bad og garderober.

3 Comments

  1. Pingback: bareholm.no | Bananlapper - nydelig søndagsfrokost!

  2. Pingback: Lavkarbo | Dessert-frokost | OMG! - Elisabeth Holm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *