Lavkarbo | Smørbukk

Jeg ELSKER Smørbukk! Det minner meg om en bekymringsfri barndom. Tankene går tilbake til mine mørkeblå nettingsko, alltid solbrente skuldre, skrubbsår på knea, en rosa hoppestrikk og tier´n som var fast ukelønn. Den gikk ofte til Smørbukk den tier´n. Jeg tror ikke jeg bare spiste smørbukk på sommeren, men allikevel er det den følelsen jeg får av nettopp denne karamellen. Det samme gjelder Krokodilletårer, Bugg og Stupedama. Minner…

Dette trenger du: 

300 gram Tagatesse

1 ts vaniljepulver (eller frøene fra en vaniljestang)

2,5 dl kremfløte

120 gram smør

 

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret, og kok til massen når ca.118´c. Det kan ta helt inntil 1 time. Rør ofte. Massen skal være tykk og ganske mørk brun. Stokker du kokingen for tidlig, vil du ikke få en fast karamell.

Når den er ferdig kokt, rører du inn smøret og heller massen i ønsket form. Husk å ha bakepapir i bunnen av formen.

Avkjøl i 2-3 timer før du skjærer fudgen i biter.

 

Innelegget er gjort i samarbeid med Kjøkkengaarden i Fredrikstad. Klikk på bildet for flere inspirerende kjøkken, bad og garderober.

One Comment

  1. Marianne Følstad

    Heisan
    Jeg kjører på med lavkarbo etter nå å være i faresonen for utvikling av diabetes 2. En fantastisk effekt og det ser ut til at jeg spiser meg frisk og rett og slett raser ned i vekt. Det jeg virkelig savner nå er av alle ting Baylis ? det må da finnes en mulighet for å lage dette i form av lavkarbo? Ikke får å drikke ei flaske men en liten nytelse en sjelden gang. Har du noen tips? Forresten fantastisk blogg du har, inspirerende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *