Lavkarbo pinnebrød | spiralpølse | hotdog

Kjært barn har mange navn. Det spiller egentlig liten rolle hva man kaller disse, for svingode er de åkke som!

 

Også er de så enkle å lage, de er 100% lavkarbo og glutenfrie. Du trenger få ingredienser og det tar max en halvtime å lage de. Nå er denne oppskriften til 4 stk, men det tar ikke mye mer tid dersom du dobler oppskriften. Du kan servere de med hva du vil, men for meg blir ketchup, barbequesaus eller en god dressing mer enn nok. De kan også lages ute på tur, dersom du stikker en pinne i pølsa, ruller deigen rundt og griller den på bålet. Men pass da på å ikke holde den INNI flammene, for da blir den brent lenge før pølsa blir varm. Vel bekomme!

Du trenger: 

4 pølser

200 gr revet mozzarella (ikke den typen som ligger i vann, men den «tørre»)

2 store, toppede ss kremost (jeg brukte naturell fra Tine)

1 stort egg til deigen + 1 til pensling

2 dl mandelmel (jeg bruker dette)

1 ts xanthangummi (jeg bruker denne)  

Kryddermix:

2 ss sesamfrø

2 ss valmuefrø

1 ts hvitløkspulver

1,5 ss løkpulver

 

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 180´c.

Ha mozzarella og kremost i en bolle og varm det i micro til det smelter. Ca 1,5-2 minutter.

Bland mandelmel, xanthangummi og egg i en annen bolle.

 

 

Til slutt kombinerer du dette til en deig. Her må det jobbes litt og du bør bruke hendene. Disse to deigene har ikke lyst til å bli blandet, rett og slett og du må kna en stund. Det gjør ingenting om du ser LITT fargeforskjell, som er tegn på at den ikke er heeeelt blandet, men gjør så godt du kan. Det lønner seg å ta vann på hendene, så du slipper at all deigen blir sittende fast på deg!

Så deler du deigen i 4 og ruller ut til ca 30-40 cm lange «lisser». Det gjør ikke noe om de ikke er helt perfekte.

Rull så hver lisse rundt en pølse. Og legg de på stekebrett med bakepapir under.

Pensle alle godt både over og under med egg og rull de i krydder/frø-blandingen. Legg de tilbake på stekebrettet.

Stek de i 20 minutter, men følg litt med mot slutten. Det er stor forskjell fra ovn til ovn. La de steke til de er gylne.

Vel bekomme!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *