KetoLabben

Kraftkoking og kollagen | Naturlig anti-aging og betennelsesdemper

Har du lite energi, vondt i ledd og muskler, tørr og uren hud, tynt hår og sprø, flisete negler?

Da må du begynne med kraftkoking!

(eller spise/drikke skikkelig kollagenpulver, hvis du ikke gidder å koke kraft)

Kraft fungerer som redning for rynker, rett og lett naturens antiaging, den styrker ledd, demper betennelser og får tarmen både sterk og velfungerende. Den har næringsstoffer som kroppen lett tar opp. Den er spekket med proteiner! Og ikke minst er kraft enkelt å lage og det smaker kjempegodt! Du kan t.o.m juksekoke kraft, så det blir enklere enn enkelt. Og jeg skal vise deg hvordan.  Mer info om kraft, gelatin og kollagen kommer under oppskriften.

Men først vil jeg bare si hva du kan bruke denne fantastiske kraften til. Du kan drikke den som den er, som en kopp deilig, varm buljong. Du kan bruke den som veske i supper og sauser (i stedet for kjedelige og mindre sunne buljongterninger), du kan koke surkålen din til i den og du kan lage verdens beste kabarét!

    

Slik koker du kraft:

Finn frem en stor kjele. Dersom du ønsker å «juksekoke» den, må du ha en kjele hvor både kjelen og lokket tåler å stå inni komfyren på 100°C.

*** Sett stekeovnen på 150°C og sett inn en rist nederst.

*** Ha litt smør eller olje i gryta, sett høy varme på stekeplata og brun kjøtt/bein-stykkene på alle sider.

*** Ha i grønnsakene og vannet og la det koke opp.

*** Sett på lokk og flytt hele gryta inn i stekeovnen.

*** Senk umiddelbart temperaturen til ca 90-95°C og la gryta stå der i minst 24 timer. 

*** Når tiden har gått, er kraften ferdig og du kan sile av kjøtt, bein og grønnsaker. Kjøttet tar du selvfølgelig vare på og spiser, men resten kan du kaste nå. Alt som var av næring i grønnsakene ligger nå igjen i kraften 🙂

Eller du kan bare koke kraften på vanlig måte i kjelen i 8 timer. Men den skal bare syde, ikke koke skikkelig. Ser etter at det kun er en liten boble her og der. Ha på lokk.

Du trenger: 

Bibringe eller oksebog, kraftbein eller oksehaler. Det MÅ være kjøtt MED bein eller bare bein!

(Hvis du vil lage kraft av annet dyr, f.eks høne eller elg så kan du det)

Gulrøtter

Løk

Hvitløk

Pepperkorn

Himalayasalt-korn (eller vanlig salt, men det er ikke så sunt)

Vann

*** Mengden du trenger kommer an på hvor mye kraft du vil koke (hvor stor kjele du har) 

Jeg fikk 1 liter kraft til senere bruk + ca 7 dl kraft til dagens kjøttsuppe av denne mengden:

400 gr bibringe

1 gul løk

1 kinesisk hvitløk

3 små gulrøtter

1 ts himalayasalt

Ca 10 pepperkorn

Jeg hadde også i 1 ts allehåndepulver

2,5 liter vann

Kraften jeg ikke brukte til middagen i dag, hadde jeg over på tette glass og oppbevarer i inntil 3 uker i kjøleskapet. Men de står aldri så lenge, da. 1 liter kraft forsvinner på max 5 dager her i huset 🙂

Middagen i dag ble som sagt kjøttsuppe. Da hev jeg bare følgende opp i krafta: 

3 poteter i terninger

3 gulrøtter i terninger

1 persillerot i terninger

1/2 liten kålrot i terninger

Kjøttet fra kokingen

Ca 3-4 dl ekstra vann

Litt ekstra salt og pepper

*** Dette lot jeg koke i ca 25 minutter

Etter kokingen hadde jeg i en hel Vossakorv-pølse skjært i små biter.

    

Gelatin, kollagen eller kraft? 

Gelatin lages ved å koke svinehud, fiskeskinn og/eller kraftbein av dyr lenge nok til at kollagenet trekkes ut. Dette tar lang tid, fordi det vi vil ha i kraften vår sitter beinhardt (bokstavelig talt) dønn fast inni midten av beinet/margen.

Gelatin er delvis nedbrutt kollagen. Kollagen er protein. Kollagen blir brukt mye i skjønnhetsindustrien. Kvinner (og noen menn) betaler mye penger for å sprøyte kollagen inn i leppene, sinnarynka, smilerynka og smålinjer rundt øynene for å prøve å skjule at de eldes.
Kollagen er antiaging-middel som brukes i rådyre kremer, shampo, leppepomade og annet som skal smøres utenpå huden. Har produsenten gelatin eller kollagen i en vare, kan den brått selges for dobbel prise og kalles et mirakelmiddel som gjør deg ung på sekunder. Dette kan kjøpes i både kapsler og kremer. Og mange av disse virker! Det er ikke tvil om det. Men det er dyre dråper gelatin, for å si det sånn! I  hvert fall sammenlignet med prisen for å koke og drikke kraft.

Kollagen er virkelig et vidundermiddel som bygger opp alt bindevev i kroppen, fra innsiden. Gelatin/kollagen er rent protein og selv om aminosyreprofilen ikke er fullstendig så komplementerer gelatin og kollagen andre ufullstendige proteinkilder som egg, melk, korn, nøtter, frø og bønner slik at det blir et bedre måltid for kroppen.

 

Siden kraftkoking er tidkrevende, så har jeg også en boks med rent kollagen på kjøkkenet. Dette smaker ingenting og kan blandes i både varm og kald drikke, eller røres inn i supper, gryter, gratenger etc 🙂 

 

Jeg bruker dette kollagenet fra Myrevolution.no. Det er det beste på markedet i Norge!

kollagen. Bilde

 

Kollagen

7 Comments

 1. Pingback: bareholm.no - Muskuløs tomatsuppe - Ferdig på 1-2-3

 2. Pingback: Frøken Holms- lavkarbosuppe m/ saftig focacciabrød | glutenfri

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Beklager så mye at jeg ikke har svart deg. Jeg har ikke sett at det har kommet inn en kommentar, men jeg skal lete og se om jeg kan finne den nå 🙂

 3. Pingback: Ramen – Elisabeth Holm

 4. Britt Karlsen

  Hei jeg lurer litt på det collagen pulveret som du linker til. Er det noe jeg kan kjøpe å bruke som et kosttilskudd daglig? Og iherb er det fra Norge? Det står på engelsk. Tenkte bare hvis jeg skulle bestille det, hvor det kommer fra?

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Beklager så mye mitt scene svar. Kollagenet jeg har kjøpt Er fra iHerb, som er en engelsk nettbutikk. Hvis du bestiller for mindre enn 300 kr. der, så slipper du å betale toll. Men dessverre er frakten såpass dyr, at jeg pleier å bestille mer allikevel. De har veldig mye bra der, som for eksempel kokos olje, nøtter, vitaminer og mye annet. Men du finner også Cola gen i flere norske nettbutikker. Det kan brukes som kost tilskudd hver dag. Jeg putter det i min kaffe på morgen, men du kan røre det inn i grøter, supper, gryter eller rett og slett bare blande det inn i hvilken som helst drikke og få det ned 🙂 Etter at jeg begynte å ta kollagen, for bare tre uker siden, merker jeg stor forskjell på neglene mine og huden min. Neglene mine har blitt mye hardere og vokser fortere, mens huden på overarmene mine ikke finnes nuppete i det hele tatt lenger. Jeg hadde masse nupper på baksiden av overarmene før 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben