Chocolate Mud Cake – Lavkarbo

                                                                                                                                     //inneholder sponset produkt//

OMG! Sjokoladekake, igjen! Den er så enkel å lage, og så utrolig god! Denne kan du spise bare som den er, eller fylle den med krem, bær, sjokoladeganach eller hva du vil. Jeg foretrekker kaken HELT KALD, for det er først da den får den riktige, litt faste, men seige konsistensen. Men for all del! Dersom du feks serverer den sammen med litt vaniljeis, så er den nok veldig god varm også 🙂 Kaken er glutenfri, bakt med bokhvetemel (veldig lite, slik at karbohydratene fremdeles er veldig få) og som søtning har jeg brukt my all time favorite Tagatesse og Funksjonellmat sin Sukrinjokolade  🙂

Du trenger: 

125 gr sukrinsjokolade (her kan du også bruke en vanlig 70 eller 80%)
125 gr meierismør
100 gr tagatesse
2 egg + 1 eggeplomme
55 gr bokhvetemel (her kan du også bruke mandelmel)
20 gr kakaopulver

Slik gjør du: 

Smelt smøret i en bolle
Rør inn tagatessen og sjokoladen
Pisk inn eggene
Sikt og bland inn mel og kakaopulver
Hell røren i en liten form på ca 20×20 cm med bakepapir i bunnen
Stek kaken på 150´c i 25 minutter (vil du ha kaken veldig «muddy» steker du den bare i 20 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *