KetoLabben

Karamellpudding – Julens dessert nr.1 – Lavkarbo

Det er ikke alle som elsker riskrem! Selv liker jeg det ganske godt, men mener allikevel at det er karamellpudding som hører julen til 🙂 Og jeg håper dere velger å prøve denne, for den er virkelig god 🙂 Selv uten sukker 😉

Dette trenger du:

2 dl tagatesse til (karamellen)
6 dl helmelk
2 dl kremfløte
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes, men smaker veldig godt)
5 store egg
4 ss tagatesse

Slik gjør du:

Finn frem en brødform på 2 liter ELLER 8 små porsjonsformer.
Ha tagatessen til karamellen i en tykkbunnet kjele og la det smelte og bli brunt på svak varme. Hell den flytende, lysebrune karamellen i formen(e) – vær litt rask, for det stivner fort. Snu og vend på formen så karamellen dekker hele bunnen og litt oppover kantene. La formene stå.
Kok opp melk, kremfløte og vanilje. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen litt.
Rør egg og tagatesse luftig med en stålvisp. Ikke pisk eggedosis, men pisk det godt sammen. Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Det er viktig å sile, så du ikke får med eggetråder. Hell blandingen i formen(e).
Varm opp ovnen til 120°C. Sett en langpanne midt i ovnen og sett formen(e) oppi langpannen. Kok opp ca 1 liter vann og hell det i langpannen så vannet rekker 1,5-2 cm oppover kanten av formen. Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca 1,5 time hvis du bruker en stor form, og ca 1-1,2 timer hvis du bruker porsjonsformer. Når karamellpuddingen er klar, ta de ut av vannbadet og avkjøl i kjøleskap i minst et par timer. Ved servering velter du formen opp ned på en tallerken/fat og serverer med f.eks bær og pisket kremfløte.
Vel bekomme 🙂

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben