KetoLabben

Lavkarbo pepperkaker – Barnas favoritt

Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke for beskrive disse pepperkakene! Jeg har gått siden jul i fjor og tenkt på hvordan jeg kunne utvikle pepperkakeoppskriften min til å bli 100% perfekt. For all del, de jeg laget i fjor var nydelige, men allikevel ikke helt der jeg ville ha de. Disse derimot… er helt perfekt. De er gode, de er knasende sprø og de er helt strøkne utseendemessig. Ser nesten ut som om de kommer fra en fabrikk!     

I stad så slo det meg at dette er faktisk så bra at jeg burde selge oppskriften! Men det skal jeg ikke. Jeg skal dele den her med dere, helt gratis. Men… Kan jeg be om en liten tjeneste? Hvis dere deler oppskriften min; vær så snill å kreditere meg for den? Ikke bare kopier og lim inn i din egen blogg. Når vi som driver med dette har kommet frem til et resultat vi er utrolig fornøyd med, ligger det stort sett alltid mange, mange timers arbeid med prøving og feiling bak. Mange av oss, som meg, tjener ikke penger på dette. Og da hadde det vært veldig fint å i det minste få litt kreditt for det jeg gir dere.

Dette trenger du til 3 fulle brett med pepperkaker:

• 100 g Sukrinsirup Gold
• 4 store ss Sukrin Gold
• 3 ts kanel
• 1 ts ingefær
• 1 ts pepper
• 1 ts kardemomme
• 1/2 ts nellik
• 1/2 ts salt
*** Disse ingrediensene blander du i en kjele og lar det så vidt koke opp. Ta det av plata.
• smelt inn 100 gr Cocosa (kokosfett) Du kan også bruke smør
• 170 gr finmalte mandler 
• 100 gr Fiberfin
• 1 ts Fiberhusk
• 2 egg
*** Rør inn de siste ingrediensene. Du trenger ikke maskin, bare gjør det for hånd i kjelen du allerede bruker. Bland godt.

img_9899

*** Pakk deigen inn i plastfolie. Strø mandelmel over og under deigen, så klistrer den seg ikke fast. La deigen avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.
*** Strø litt mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3mm tykkelse. Stikk ut de formene du vil ha.
*** Stek kakene på 180’c i 8-10 minutter. (Jeg måtte steke de små i 8 og de store i 10 min)

img_9902

img_9900

Pynt med melisglasur laget av eggehvite og sukrinmelis eller du kan smelte sukkerfri, hvit sjokolade. Farge glasuren med konditorfarger om du vil ha ekstra morsomme pepperkaker. Gøy for barna! Ps! Strøssel og pyntekuler er ikke sukkerfrie 🙂
I vår lille butikk i Fredrikstad, kan du finne masse godsaker som alt er fritt for gluten og sukker. Det aller meste er i tillegg melkefritt og vegansk 🙂 

19 Comments

 1. Cecilie

  Deigen er god å jobbe med. La den mellom to bakepapir så slapp jeg ekstra mel på den. Kunne nok klart meg uten pepper da det ble litt vel sterk ettersmak.
  Brukte glutenmel og meierismør

 2. Kathrine

  Lurer på om det er noe feil i oppskriften. Nå har jeg tilsatt alt det tørre.(brukte små egg) og deigen er rennende. Har tilsatt en god del ekstra av det tørre og den er fortsatt bløt. Skal den være fast før den settes i kjøleskaprt?

  1. Elisabeth Groth

   Hei. Så synd du ikke likte dem.
   Jeg vet ikke om du gjorde noe feil, men jeg har fått 99% gode tilbakemeldinger og ikke minst delinger på Instagram etc på denne oppskriften. Men smaken er jo som baken; ikke alle liker alt 🙂

 3. ÅÅÅÅÅÅ jeeeeses…. disse vil jeg teste mot jul og om jeg deler di på min blogg, kreditere jeg deg selvfølgelig.
  Men di søte små kulene du pynter med er di sukkerfri, da ønsker jeg veldig gjerne vite hvor du har kjøpt disse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben