Lavkarbo pepperkaker – Barnas favoritt

Jeg vet nesten ikke hvilke ord jeg skal bruke for beskrive disse pepperkakene! Jeg har gått siden jul i fjor og tenkt på hvordan jeg kunne utvikle pepperkakeoppskriften min til å bli 100% perfekt. For all del, de jeg laget i fjor var nydelige, men allikevel ikke helt der jeg ville ha de. Disse derimot… er helt perfekt. De er gode, de er knasende sprø og de er helt strøkne utseendemessig. Ser nesten ut som om de kommer fra en fabrikk!       //inneholder sponset produkt //

I stad så slo det meg at dette er faktisk så bra at jeg burde selge oppskriften! Men det skal jeg ikke. Jeg skal dele den her med dere, helt gratis 🙂 Men… Kan jeg be om en liten tjeneste? Hvis dere deler oppskriften min; vær så snill å kreditere meg for den? Ikke bare kopier og lim inn i din egen blogg. Når vi som driver med dette har kommet frem til et resultat vi er utrolig fornøyd med, ligger det stort sett alltid mange, mange timers arbeid med prøving og feiling bak. Mange av oss, som meg, tjener ikke penger på dette. Og da hadde det vært veldig fint å i det minste få litt kreditt for det jeg gir dere ❤️

Dette trenger du til 3 fulle brett med pepperkaker:

• 100 gr fibersirup gold
• 4 store ss sukrin gold
• 3 ts kanel
• 1 ts ingefær
• 1 ts pepper
• 1 ts kardemomme
• 1/2 ts nellik
• 1/2 ts salt
*** Disse ingrediensene blander du i en kjele og lar det så vidt koke opp. Ta det av plata.
• smelt inn 100 gr Cocosa (kokosfett) Du kan også bruke smør
170 gr mandelmel (På supertilbud akkurat nå, forresten!)  
• 100 gr Fiberfin
• 1 ts Fiberhusk
• 2 egg
*** Rør inn de siste ingrediensene. Du trenger ikke maskin, bare gjør det for hånd i kjelen du allerede bruker. Bland godt.

img_9899

*** Pakk deigen inn i plastfolie. Strø mandelmel over og under deigen, så klistrer den seg ikke fast. La deigen avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.
*** Strø litt mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3mm tykkelse. Stikk ut de formene du vil ha.
*** Stek kakene på 180’c i 8-10 minutter. (Jeg måtte steke de små i 8 og de store i 10 min)

img_9902

img_9900

Pynt med melisglasur laget av eggehvite og sukrinmelis eller du kan smelte sukkerfri, hvit sjokolade. Farge glasuren med konditorfarger om du vil ha ekstra morsomme pepperkaker. Gøy for barna! Ps! Strøssel og pyntekuler er ikke sukkerfrie 🙂
Jeg har laget et flott julehefte i år med 19 deilige oppskrifter på sukkerfritt og glutenfritt julegodis. Ni av oppskriftene i heftet finner du ikke her på bloggen 🙂

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *