Karamell- og sjokoladecookies – Lavkarbo

Når julen nærmest står på døra å roper oss inn i desembermåned synes jeg det er på tide å begynne å fylle både glass, krukker, bokser og poser med diverse julegodis. Både for at vi skal kose oss selv, men også for å gi bort i gaver eller ha med på juleavslutninger og andre tilstelninger som skjer både før og etter jul.

 I år har jeg samlet noen av de aller beste juleoppskriftene mine i et lekkert hefte, som du kan få hjem i posten om du vil. Det er kun en et lite Vipps som skal til, så har du heftet i postkassa di om noen dager 🙂

Men nå skal du få en av oppskriftene som ikke står i heftet. Nemlig cookies med karamell og sjokolade! Superdigge og seige med deilig smak av søt karamell og bitter sjokolade. De både sukkerfrie og glutenfrie!

Du trenger dette: 

100 gr mykt smør

1 dl Tagatesse

1 ts vaniljepulver

2 egg

3 dl finmalte mandler / mandelmel

1 ts bakepulver

100 gr hakket, mørk sjokolade

100 gr karameller i små biter (oppskrift på karameller her)

Slik gjør du: 

*** Pisk sammen smør og søtning i en kjøkkenmaskin og la det bli litt luftig

*** Rør inn alle de andre ingrediensene. Hvis deigen er veldig klissete, har du i litt ekstra mandelmel. Størrelsen på eggene avgjør hvor våt/tørr deigen blir, så man må som regel justere litt.

*** Jeg bruker alltid en mini-iskuleskje med sånn «scooper» når jeg lager cookies, for da får jeg akkurat lit størrelse på alle og de er enkle å få kulerunde.

*** Pass på at det ikke ligger for mange karamellbiter ytterst på hver kule. For de smelter under steking og da flyter de utover stekebrettet også ødelegger de formen på cookiesene litt.

*** Når du har lagt kulene på stekebrettet, pass på at det er litt størrelse i mellom, for de flyter ut til nesten dobbelt størrelse. Trykk forsiktig på midten av hver kule, så den blir litt flatere.

*** Stek cookiesene i 12 minutter på 170´c. Følg med fra ca 8-9 minutter. Steketiden avhenger fra ovn til ovn. De skal ikke bli så veldig mørke 🙂

 

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *