Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Gulrotkake m/ostekrem

I våres laget jeg en rekke oppskrifter på sunnere kaker for Sunkost igjen, og her får dere en av de. En saftig og digg gulrotkake med ostekrem.  På Sunkost sin YouTubekanal kan dere se videoen vi spilte inn.

For en glutenfri variant erstatt speltmelet med 50/50 mandelmel og kokosmel.

Ingredienser bunn:

4 Egg
3 dl Kokossukker
3 dl Speltmel (185 g)
2 ts Natron
2 ts Malt kanel
1 ts Malt kardemomme
1 ts Malt nellik
1 ts Salt
1 ts Vaniljepulver
1 dl Cocosa Ekstra Virgin
5 dl Revet gulrot
2 dl Hakkede nøtter eller mandler
Physalis til pynt

Ingredienser krem:

200 g Naturell kremost
150 g Sukkersøtt meliserstatning
1 ts Vaniljepulver
Revet skall av 1 sitron

Slik gjør du:

Pisk egg og kokossukker luftig. Sikt og bland i speltmel, natron, krydder og vaniljepulver. Rør inn smeltet Cocosa. Tilsett revene gulrøtter og hakkede nøtter. Stek kaken i 2 runde former på ca 20 cm i 25 minutter på 180 grader. Eller i 1 rund form på 26 cm i ca 50 minutter i 170 grader. Avkjøl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *