KetoLabben

Brownie gone nuts – glutenfri – slowcarb

Jeg kan ikke si annet enn at jeg ELSKER brownies! Skikkelig seig og digg brownies.. Mmmm…. Men så mye som jeg spiser brownies, så kan jeg bare ikke tillate meg å lage den med vanlig sukker og mel. I hvert fall ikke hver gang!

Jeg har laget mange ulike browniesoppskrifter gjennom tiden jeg har drevet blogg. Bl.a denne superlavkarbo-browniesen som er helt perfekt for deg som har diabetes eller av andre grunner ikke kan spise sukker i det hele tatt, og for deg som følger et strengt kosthold og ØNSKER å holde deg helt unna sukker. Jeg har også laget et innlegg HER hvor du kan lese litt om de ulike typene sukkererstaningene.

Jeg har også denne browniesen. Denne inneholder kokosblomstsukker og er laget med kakaopulver i stedet for sjokolade, og mel er erstattet med mandelmel. Den inneholder litt karbohydrater fra kokosblomstsukkeret, men det er en type karbohydrat som ikke påvirker blodsukkeret i samme grad for vanlig sukker, ig derfor har jeg valgt å kalle denne kaken SLOWCARB 🙂 Jeg har også eksperimentert  litt med nøtter, som ga et skikkelig digg og sprøtt lokk på toppen av kaka 🙂 Du kan selvsagt lage kaken uten nøtter eller med en annen type nøtter enn det jeg har brukt her, det er helt opp til deg.

Dette trenger du: 

300 gr meierismør

6 dl kokosblomstsukker

6 egg

10 ss kakaopulver

4,5 dl mandelmel

*200 gr valgfrie nøtter til topping. Jeg brukte mandler, paranøtter, valnøtter og pistasje

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 175´c

Smelt smøret

Pisk egg og sukker til eggedosis og hell i smøret

Ha i mandelmel og kakaopulver og bland godt

Hell røren i en form på ca.25x30cm med bakepapir i bunnen

Hakk alle nøttene og bland de med litt kokosblomstsukker, ca 2 ss) og strø det over hele kaken

Stek kaken i 35-40 minutter

Avkjøl helt før du skjærer i den, eller så risikrere du at bitene faller fra hverandre. Men når kaken er kald, så blir den seig og god og sitter fint sammen 🙂

 

6 Comments

    1. Elisabeth Groth

      Hei. Du kan erstattet med 70% av mengden hvis du bruker sukrin. Så ca 4-4,5dl 🙂 Men kaken vil ikke bli noe særlig seig med sukrin, og den vil ikke få samme smak 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben