Baba Ganoush m/feta & dill

Jeg har alltid vært glad i grønnsaker og dipp. Men i det siste har jeg gått litt lei av hummus og guacamole. Så jeg måtte finne på noe annet. Etter en tur i Sverige på søndag ble jeg inspirert av en «ferdigdipp» og handlet ingredienser til å lage noe lignende selv. Og nydelig var den!!  Her får du oppskriften.
Du trenger: 
2 aubergine
1 hvitløksfedd, presset
Saft fra 1/2 sitron
2 ss tahini
1 ss finhakkede fersk dill
salt
50 gr fersk fetaost
Slik gjør du: 
– Prikk auberginene med gaffel. Det er viktig så de ikke sprekker. Nå må de varmebehandles. Og for deilig røyksmak anbefales åpen flamme.
Gasskomfyr eller gassgrill: Sett to plater eller grillen på maks og legg auberginene direkte på flammen. Vend jevnlig til de er brente over hele skallet. Det tar ca.10 minutter. Sett til avkjøling.
Ovn: Sett grillelementet på full styrke. Sett auberginene på øverste rille i ovnen og vend jevnlig til de er helt brente utenpå. Dette kan ta en del lengre tid enn ved åpen flamme.
Når auberginene har kjølnet nok til å jobbes med, skjær av toppen og rens av skallet. Siden skallet er brent har det en tendens til å flake av, og hele greia er ganske myk, så dette kan bli litt klissete og det er litt vanskelig å holde det brente unna fruktkjøttet. Litt tørkepapir kan være til hjelp.
Skjær auberginekjøttet noen steder på tvers med kniv eller saks så du unngår lange tråder og mos auberginekjøttet så mye du føler for. Jeg pleier å bruke en gaffel. Jeg bruker ikke kjøkkenmaskin, men hvis du vil ha den HELT most, kan du gjøre det.
Bland så inn most hvitløksfedd, sitronsaft og tahini. Smak til med salt og bland inn finhakket dill og biter av fetaost.
Server ved romtemperatur med litt extra virgin olivenolje og et dryss med ferske urter eller mikrogrønt oppå. Jeg har drysset med brokkolispirer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *