I dag har jeg laget yoghurt selv for første gang. Og det var utrolig enkelt! 🙂
Den gule er basert på kokosmelk og er melkefri. Den rosa er basert på laktosefri kumelk og er ikke melkefri, men selvfølgelig laktosefri 🙂
Det du trenger for å lage yoghurt er så enkelt som melk (vanlig eller kokos), melkesyrebakterier og smakstilsetning 🙂
Den gule laget jeg slik:
1 liter fullfett kokosmelk
2 ss fibersirup (eller honning/kokossirup)
4 kapsler melkesyrebakterier (pulveret inni)
*** Bland disse 3 tingene og ha det på et stort glass. La stå i romtemperatur i 2 døgn. Nå har yoghurten begynt å tykne og syrne. Så nå kan du sette den i kjøleskapet.
Jeg blandet inn 2 ss gurkemeie og 4 ss chiafrø i tillegg og serverte den med bananbiter 🙂
Den rosa laget jeg på akkurat samme måte, men med laktosefri melk i stedet.
I denne blandet jeg selvplukka 3 dl blåbær og 2 ss chiafrø.

Ser superdeilig ut. Må sjekk ut mer i bloggen din. Håper du fortsetter med den. Veldig fin 😉 Har kjøpt oppskrifter på din sunne kul (av din svigermor). Delikat blogg 😉 Hilsen fra Mette som gleder seg til å lage goodies til jul;)
Så spennende! Dette hadde jeg aldri hørt om før!
Ja, det er litt moro at det går an å gjøre det selv ?
Har du noe tips på type melkesyrebakterier? Altså type kapsel? Husker jeg prøvde for en tid tilbake og det ble ikke vellykket..
Hei 🙂 Jeg bruker Super 8 fra Udos Choice 🙂