Sobanudler – glutenfrie

Endelig har jeg fått rotet meg til å kjøpe meg en pastamaskin! Det har jeg ønsket meg helt siden jeg gikk på kokkeskolen. Første oppskrift ut er hentet fra boken «Carinas sunne kjøkken» av Carina Hultin Dahlman. Jeg har ikke kopiert hennes oppskrift, men det var den jeg ble inspirert av. Oppskriften i boken inneholder litt speltmel, men jeg ønsket å gjøre mine nudler helt glutenfrie  og har derfor laget min egen miks. Men allikevel, tusen takk Carina for alle oppskriftene dine som inspirerer meg hver eneste dag 🙂

Du trenger kun bokhvetemel, bittelitt salt og vann for å lage disse sunne og gode nudlene, eller kall det pasta, om du vil 🙂

 Denne oppskriften holder til cirka fem til seks personer. Jeg valgte i dag å bare koke bittelitt av nudlene og pakke inn resten av deigen i folie og oppbevare den i kjøleskapet. Den kan også fint fryses.

Du trenger:

450 gr bokhvetemel + litt til utkjevling

2,5 dl kaldt vann

1 ts salt (helst Himalaya)

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en skje/sleiv. Når deigen begynner å samle seg, heller du den ut på benken og knar videre med hendene. Her kan det hende du trenger litt mer bokhvetemel, deigen må ikke være seg, for da blir det veldig vanskelig å kjevle den ut, eventuelt kjøre den gjennom pastamaskinen. Jeg brukte nok cirka 50 gr mel til utkjevling.

 Hvis du ikke har pastamaskin, kjevler du deigen ut på benken, så tynn som mulig. Så strør du litt bokhvetemel oppå deigen slik at den ikke er seig, og bretter den tre til fire ganger fra kortsiden og innover, bruk en skarp kniv og skjær tynne strimler. Her er det viktig at du bruker litt mel når du bretter, slik at deigen ikke klistrer seg, for da får du ikke strimler 🙂

På forhånd må du koke opp vann med litt salt i. Med en gang du har skjært nudlene i strimler, eventuelt kjørt den gjennom pastamaskinen, har du nudlene over i det kokende vannet. Kok i 2 til 3 minutter og skyll godt i rent vann etterpå. Grunnen til at du skal skylle, er at ikke nudlene skal være så seige og klistret seg til hverandre 🙂

I dag valgte jeg å servere nudlene med en oksekarbonade toppet med masse mikro grønt fra kultivatoren min. Jeg blandet også inn litt hjemmelaget, grønn pesto i de varme nudlene.

Her ser du flere ting jeg bruker mikrogrønt fra Kultivatoren min på ❤ Den er forresten fra Urban Cultivator Norge og kan kjøpes bl.a hos Kjøkkengaarden i Fredrikstad 💚

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *