Sjømannskirkens Vafler | Kåret til VERDENS BESTE i 2008, 2011 og 2012

Dette er virkelig de beste vaflene! Det er mange ingredienser og det er litt flere steg i prosessen enn ved helt vanlige vafler. Men jeg lover at det er verdt det. Disse er supergode, og har du i tillegg et skikkelig bra vaffeljern, så blir de knasende, sprø og tykke 🙂 Oppskriften er hentet fra Sjømannskirken i København og vant konkurransen «Verdens beste vafler» i 2008, 2011 og 2012 🙂  I bunnen av innlegget vil du min sunne versjon av disse.

Til 20 plater trenger du: 

4 egg

4 dl skummet kulturmelk

3 dl sukker

3 dl melk

2 dl vann

250 gr smør

700 gr hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts natron

3 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

Slik gjør du: 

*** Pisk sammen egg, sukker og kulturmelk, men hold igjen 1 dl av kulturmelken. Denne skal du blande sammen med natronet og la stå til siste steg.

*** Bland sammen alt det tørre

*** Mål opp melken og smelt smøret i en liten skål

*** Pisk inn det tørre og det våte vekselsvis i eggeblandingen

*** Helt til sist rører du inn natronmelken. Ikke rør for mye nå, da blir vaflene seige.

*** La røren svelle i minst i en halvtime

*** Stek i varmt jern. Og avkjøl vaflene på rist.

Server vaflene med sjokoladesaus, melis, sukker, smør, bær eller hva du vil. Kanskje litt brunost? Men husk: Dette er KOS, ikke hverdagsmat <3 

Jeg har også laget en sunnere versjon av de samme vaflene.

Til 10 plater trenger du: 

2 egg

2 dl skummet kulturmelk

1,5 dl tagatesse

1,5 dl melk

1 dl vann

150 gr smør

150 gr små havregryn

150 gr havremel med 1 ts fiberhusk blandet godt i

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts vaniljepulver

1/2 ts kardemomme

***Samme fremgangsmåte som vaflene over. Server med f.eks Fibersirup og friske bær

 

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *