Store, amerikanske muffins! – Aunt Mable style

Jeg har funnet den ultimate oppskriften på muffins! De er så saftige og myke at jeg har ikke ord! For er det noe som er kjedelig med stadig mer populære cupcakes, så er det at toppingen gjerne er silkemyk, kjempegod og smaker av sjokolade, karamell eller kanskje bær? Men når toppingen er spist, sitter man ofte igjen med en tørr og smakløs muffins.

Jeg har alltid vært minst like opptatt av selve «kaken» som av toppingen. Og jeg har fått mye skryt av at muffinsene er gode og saftige. Men jeg har allikevel ikke klart å lage den ultimate muffinsen! Den som er så god at du ikke trenger å toppe den med krem og glasur. De store, supersaftige, smakfulle muffinsene al’a Aunt Mable sine. Det har alltid irritert meg grønn at en kjøpemuffins kan være såååå saftig og god. Men jeg har slått meg til ro med at produsenten garantert bruker masse jukseråvarer for å få det til og tenkt at det ikke er mulig å lage hjemme.

Men det var før! Det var før jeg endelig klarte det! Og i går, på selveste 17 mai, bakte jeg de på jobben. Og i løpet av dagen fikk jeg masse skryt for de,  og tro det eller ei: HELE FIRE spørsmål på om det var kjøpemuffins 🙂

Oppskriften på 16 stk STORE

9 dl hvetemel

1/2 ts salt

4 dl sukker

4 ts bakepulver

5 dl vaniljesaus

3 egg

2 dl nøytral olje

Tilsett valgfritt bær, sjokolade eller nøtter. Jeg laget noen av hver 🙂

*** bland det tørre og det våte hver for seg. Sikt det tørre og bland godt, men ikke pisk mye  jo mer du pisker jo seigere blir resultatet. Rør bare akkurat nok til at deigen er blandet.

*** Fyll røren i store muffinsformer og stek på 165’c i ca.20 minutter midt i ovnen.

 

7 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *