KetoLabben

Meal prep – 5 dager – 1,5 time – 385,- | alt handler om planlegging

Jeg har lenge hatt lyst til å bruke èn dag i uka på å forberede alle måltider, men jeg har bare aldri kommet i gang. Nå har jeg endelig fått kjøpt meg sånne «meal prep bokser» og da ble det veldig mye greiere å få det til.

I dag stod jeg opp 1,5 time tidligere enn hva jeg egentlig trengte, fordi jeg planla å lage mat for alle dager frem t.o.m fredag. Og veldig overrasket sitter jeg nå her, bare halvannen time senere, og alt er ferdig! Det som var ekstra gøy i dag, var at jeg ikke hadde kjøpt inn noe som helst for denne matlagingen, så jeg måtte grave dypt i skuffer, skap, fryser og kjøleskap. På den måten fikk jeg brukt opp rester fra helgen, mat som har vært fryst (alt) for lenge, resten av de ferske grønnsakene før de blir dårlig, og tørrvarer jeg egentlig ikke visste at jeg hadde en gang 🙂 Og jeg har regnet på at alt sammen kostet meg 385,- (385 allerede brukte kroner, som muligens ville gått i søpla etter hvert om jeg ikke hadde det gjort det slik jeg gjorde det i dag) I prisen har jeg også tatt med bær som jeg har liggende i fryseren og kokosmelk som jeg har i kjøleskapet, dette skal bli smoothie som jeg tar som et mellommåltid hver dag mellom lunsj og middag 🙂 Alt jeg har laget er glutenfritt, nesten helt lavFODMAP og lavkarbo.

Her har jeg 10 lunsj/middager: 

Fra høyre:

4 x kyllingfilet, gulrot, paprika, spinat, grønne erter, grønn karripasta, kokosmelk + salat og tomater

2 x stekt kjøttdeig m/ masse digg krydder, salat av ruccola, paprika, agurk, tomat og mozzarella

2 x stekt choritzo i biter, sopp, purre og paprika + grønnkål og tomater

1 x taco: kjøttdeig, salat, ost, rømme

1 x laksefilet, brokkoli, purre

Knekkebrød av frø og fiberhusk

Tre kokte egg

Røykelaks

Ekstra salat

Grønnkål til smoothiene mine (+ frosne bær og kokosmelk som ikke er på bildet)

Slik spiser jeg: 

Frokost: 2 knekkebrød m/ egg og røykelaks ELLER ost/kalkunskinke (jeg spiser ikke svinekjøtt) + salat/paprika

VANN!!

Mellom: 2 ruter 86% sjokolade og kaffe

VANN!!

Lunsj: Et av de varme måltidene

VANN!!

Mellom: Smoothie av bær, grønnkål og kokosmelk eller havremelk (jeg bruker så lite som mulig av kumelk)

VANN!!

Middag: Ett av de varme måltidene

VANN!!

 

Er du på jakt etter økoligske, sunne råvarer, kosttilskudd, supermat eller kroppspleie? Klikk deg inn på bildet under her 🙂

5 Comments

 1. Christiane

  Heisann! Har fått det innprinter at tilberedt mat ikke skal ligge lenger enn 3 dager i kjøleskapet..
  Men ønsker å begynne med meal prep! På 5 dager…hva tenker du om det?
  Er det noen matvarer som ikke klarer 5 dager i kjøleskapet like godt (uten om salat:))

 2. Elisabeth

  Hvordan holder alt seg til slutten av uka? Eller det blir jo bare ett måltid igjen da.. men salat og ting som er kuttet opp
  . Blir vel dårlig? .

  1. Elisabeth Groth

   Hei ? så lenge salaten er frisk og fin den dagen jeg lager, så holder den seg fint i fire til fem dager. Noe av salaten vil selvsagt blir litt brunt i kantene, men det gjør ingenting å spise den. Den er fortsatt næringsrik. Men kanskje ikke en fryd for øyet lenger ? og som du sier er det bare ett til to måltider igjen den siste dagen ? jeg prøver å spise de måltidene som har de mest kritiske salatene først. For eksempel holder grønnkål salaten mye lenger enn isberg og annen salat som blir fort brun 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben