Pannekakekake – så godt og veldig enkelt!

I går fylte min kjære mann 40 år og øverst på ønskelista stod hans favoritt; PANNEKAKEKAKE! Så da fikk han selvfølgelig det 🙂 Det eneste du trenger er en haug med pannekaker, litt krem og favorittsyltetøyet ditt. Evnt kan du bytte ut syltetøy med f.eks smeltet sjokolade eller ferske bær. Vi valgte å gå for blåbærsyltetøy (hjemmelaget av pappa sine «hyttebær») og usøtet fløtekrem. Det ble en fulltreffer 🙂

Jeg laget 28 supertynne pannekaker og røren til det var følgende:

5,5 dl siktet speltmel (eller hvetemel)

1 ts salt

9 dl helmelk

7 egg

*** Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene til slutt. La røren svelle i minst en ½ time. Men jeg lot den stå fra kvelden før. Da blir pannekakene mye mer elastiske og lettere å jobbe med når du skal bygge sammen kaken.

*** Smelt smør i en varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Bruk så lite røre som mulig, for å få pannekakene tynne. Men da må du være raskt med vendingen.

*** Når pannekaken er stekt på begge sider, legger du de i en stabel på en tallerken. I løpet av en halvtimes tid er de kalde og klare til og stables.

*** Pisk opp 7 dl kremfløte (uten søtning, for syltetøyet er søtt nok)

*** Legg en pannekake på et kakefat og smør den med krem.

*** Legg på en ny pannekake og smør den med blåbærsyltetøy.

*** Fortsett slik til du har brukt opp alle pannekakene.

*** Avslutt med krem og pynt gjerne med litt bær på toppen.

Jeg glemte helt å ta fine bilder av kaken inni, men dere ser allikevel tegningen her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *