KetoLabben

Fantastisk seig og digg brownies | Berit Nordstrand-style

Jeg har over de siste ti årene komponert ganske så mange kakeoppskrifter av den typen som er litt bedre for kroppen, enn de som er proppet fulle med sukker.. Ikke at det er noen umiddelbar fare å spise et stykke «vanlig kake» fra tid til annen. Men for de som er som meg, og elsker kake dagen lang, så er det viktig at vi sørger for at alle de ukentlige kakestykkene ikke inneholder så mye sukker og andre ingredienser med dårlige egenskaper for kroppen. Jeg har laget en oppskrift på en lavkarbobrownies som du kan finne HER. Den er laget kun med søtning som ikke har noen påvirkning på blodsukkeret, og med mandelmel og fiberfin i stedet for hvete- eller annen type «dårlig» mel. Den er super for alle som vil spise strikt lavkarbo og for de med diabetes eller av andre grunner må passe på blodsukkeret. Denne kaken inneholder 4,2gr net.carbs og har en GI på 17.

Men nå har jeg laget en annen oppskrift, på en brownies som også er ganske så sunn. I hvert fall sammenlignet med en brownie laget på sukker og mel. Denne inneholder både kokosblomstsukker og tagatesse, og har litt sukker fra mørk 70% sjokolade. I stedet for mel, har jeg brukt mandelmel/finmalte mandler 🙂 Denne kaken inneholder 7,58gr net.carbs og har en GI på 25. Jeg kaller den Berit Nordstrand-style, fordi den er sånn midt på treet sunn, og det er der jeg føler denne 6-barnsdoktormammaen er i sin kostholdsfilosofi. Hvis vi alltid sørget for å få i oss mye av alt som er bra og bare litt av alt som ikke er så bra, så tror jeg vi hadde hatt en verden med langt flere spreke oppegående mennesker og langt færre tilfeller av livstilssykdommer…. Nå er vel kanskje ikke Dr.Berit en stor fan av f.eks tagatesse. Men jeg vet ho liker kokosblomstsukker og mandler til fordel for hvitt sukker og hvetemel i hvert fall 😀

For å lage en langpanne på ca 25x30cm cm trenger du dette: 

300 gr meierismør

500 gr mørk sjokolade (min.70% kakaoinnhold)

4 dl kokosblomstsukker

2 dl tagatesse

6 store eller 7 medium egg

5 dl mandelmel/finmalte mandler

Slik gjør du: 

Smelt smøret i en stor kjele

Tilsett sjokoladen og la det smelte sammen

Rør inn kokossukker og tagatesse

Pisk inn eggene

Rør lett inn mandelmelet

Hell røren i langpannen og stek på 170´c i 45 min

Som variasjon kan du også mose litt bær, f.eks bringebær og blande det lett inn i røra før du steker kaken. Server gjerne også bær og is sammen med et stykke varm brownies. Det er helt himmelsk <3

 

One Comment

  1. Linn Grubba

    Hei. Har prøvd flere av brownies oppskriftene du har lagt ut, men ingen av dem blir helt (verken smaks-eller konsistensensmessig) som den du har i nettbutikken ? Har du lagt ut oppskriften på den noen plass og at det er bare jeg som ikke finner den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben