KetoLabben

OMG! Lavkarbo Pavlova | 17.mai – konfirmasjoner – dåp – bursdag

Da har jeg endelig klart det, dere! Og det morsomme er jo at det nok en gang skjedde på slump 🙂 Som med de fleste andre kakene jeg som regel ender opp med å navne «OMG», rett og slett bare fordi de ER helt OMG! Og denne er intet unntak. Sprø og deilig utenpå, myk som en marshmallow inni <3 Nå kan 17-mai komme! Det blir pavlovaparty hos meg 😀

Til marengsbunnen trenger du: 

6 eggehviter

1/2 ts eplecideredikk

1,5 dl  Sukrin +  eller sweet stevia

Slik gjør du: 

*** Forvarm ovnen til 180´c og gjør klart et stekebrett dekket med bakepapir.

*** Pisk eggehvite stive nok til at de lager et luftig skum og ha i eplecideredikken.

*** Tilsett èn og èn spiseskje med sukrin + og pisk på høy hastighet hele tiden. La maskinen gå helt til massen er stiv og skinnende blank.

*** Ha marengsen over på stekebrettet og bruk en slikkepott til å forme en 3-4 cm høy sirkel.

*** Sett stekebrettet inn i oven  og slå umiddelbart ned temperaturen til 115´c.

*** Stek kakebunnen i 3-4 timer, slå av ovnen og la den stå fortsette å stå der helt til den er kald. Gjerne natten over.

Til kremen trenger du: 

6 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver (kan utelates, men setter ekstra god smak)

3 ts tagatesse

300 gr friske bær

Mørk sjokolade

Evnt nøtter hvis du er glad i det

Slik gjør du: 

*** Pisk kremfløten stiv med tagatesse og vaniljepulver

*** Bre kremen over kaken

*** Dekk kaken med masse deilige bær og hakket sjokolade

 

13 Comments

  1. Gro

   Jeg lagde halv porsjon av denne i går. Ble veldig høy og fin. Stekte i 50 minutter. Da var den litt for mye stekt, men pytt-pytt! Ikke noe katastrofe. Kan spises selv om den ikke er helt hvit. Må innrømme jeg ikke er begeistret for den kalde sukrinsmaken, da… blir å prøve en gang til, men da med tagatesse og litt johanneskjernemel. På 80-90 grader. Håper det går uten at den får for mye farge.

 1. Tone Kvehaugen

  Hei. Får ikke til denne. Nå har jeg laget to stk men de ble bare kornete og synker sammen under steking. Den første mistenker jeg at jeg pisket for lenge så lagde bunn nr to og hang over den som en smed for å ta den når den ble stiv og blank. Den blir jo aldri blank men stoppet den med en gang hvor den var så stiv at jeg kunne snu bollen på hodet. Konsistensen er litt svampet skum og ikke så lett å forme som den skal. Har laget den mange ganger med vanlig sukker før og da blir den alltid blank og fin. Er det søtningen som gjør det tro? Brukte du stevia eller sukrin+?

  1. Trude Henning

   Det samme skjer hos meg, kornete og synker sammen.
   Ikke i nærheten av slik bildet her viser.
   Den kaken som er avbildet her ser ut som at den er laget med sukker…..
   Jeg ble så glad når jeg kom over denne oppskriften fordi kaken så ut som «vanlig» pavlova, men dessverre, det viser seg å ikke stemme.
   Har prøvd med mye forskjellig søtning uten å få det til.

   1. Elisabeth Groth

    Hei 🙂 jeg beklager virkelig at dere ikke får den til. Men jeg håper virkelig ikke dere tror at jeg jukser med oppskriftene mine? Jeg har så mange bra sukkerfrie oppskrifter her på bloggen, at jeg har ingen behov for å lage ting med sukker og late som det er sukkerfritt. Men jeg er helt enig med dere i at den er litt vanskelig. Første gang jeg lagde den, ble den som er så mange førstegangsforsøk, helt perfekt. Og både andre og tredje gangen jeg lagde den, ble den ikke like bra. Men min blir alltid høy og fin og sprø. Den ble bare ikke seg inni gang nummer to og tre. Jeg vet ikke hva grunnen til det er, men jeg hadde vel flaks med både steketid og temperatur første gangen 🙂 jeg vet ikke hvorfor kaken deres synker sammen… Men på marengs handler det aller meste om fiskingen, hvor fort og hvor lenge 🙂

 2. Pingback: Pavlova | annabuda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben