Hakkebakkeskogens Mazarinkake – tryllet glutenfri og uten raffinert sukker

Til jul kjøpte Hakkebakkeskogens kokebok til minstemann i huset, og den har blitt brukt flittig. I dag hadde en liten mann her i huset lyst til å gjøre noe etter å ha ligget rett ut på sofa´n i flere timer. Formen var litt laber og ute var det kaldt, så da foreslo ho mor å bake noe godt. I Hakkebakkeboka er det bare søte, veeeeldig søte, fristelser og jeg synes egentlig det har blitt mer enn nok av søtt allerede denne påska, så etter litt trylling og tenking og prøvebaking (bare oppi hodet mitt) så byttet vi ut det usunne med sunt, og jaggu ble ikke Hakkebakkeskogens Mazarinkake like god uten som med! 😀 Og her får DU oppskriften om du skulle ville prøve deg <3 Fortsatt god påske til alle mann!

Du trenger dette: 

3 egg

100 gr kokosblomstsukker

50 gr tagatesse (eller bare kokosblomstsukker, om du vil)

1 ts vaniljeekstrakt (oppskriften sa mandelessens, men det liker jeg ikke)

300 gr malte mandler eller mandelmel (ikke det fettreduserte)

100 gr brunt rismel eller sesammel (sesam setter litt mer smak)

1 toppet ts fiberhusk

1,5 ts bakepulver

2 dl melk (plantemelk om du vil)

200 gr smeltet smør (melkefritt om du vil)

 

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 170´c

Pisk egg og sukker lyst og luftig

Bland inn vaniljeekstrakten og mandelmelet

Bland rismelet (eller sesammelet) med fiberhusk og bakepulver og sikt det godt

Rør inn melblandingen vekselsvis med melken

Rør inn smeltet smør til slutt

Hell røren i en form på 20×30 cm med bakepapir i bunnen

Stek på 170´c i 30-35 minutter

Dette trenger du til glasuren: 

50 gr smør

150 gr kokosblomstmelis (kjør kokossukker i blender)

1 ts vaniljeekstrakt

3 ss sterk kaffe (ferdig traktet)

15-18 skoldede mandler

Slik lager du glasuren: 

Smelt smøret i en liten kjele sammen med kaffen

Rør inn de andre ingrediensene, tilsett mer melis om den blir for tynn

Avkjøl glasuren litt, den er veldig tynn når den er varm

Hell glasuren over kald kake og pynt med skoldede mandler

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *