Verdens beste gulrotkake | bare litt sunnere!

Nå er det veldig mange som har bedt om oppskriften på den deilige gulrotkaken vi serverte i kafeen i helgen, og her kommer den:

Liten langpanne

4 egg
1,5 dl kokosblomstsukker

1 dl tagatesse
3 dl mandelmel
2 ts. natron
2 ts. malt kanel
1 ts. malt kardemomme
1 ts. salt
4 revne gulrøtter
2 dl hakkede mandler eller andre nøtter
Slik gjør du:

– Pisk egg og søtning luftig, men ikke helt til det blir tykk eggedosis.
– Sikt og bland i mandelmel, natron og krydder.
– Tilsett gulrøtter og hakkede nøtter
– Stek kaken i liten langpanne i 45-50 minutter på 165´c.
– Avkjøl

Krem:

200 g Naturell kremost

100 gr mykt smør
2 ss tagatesse
1 ts. vaniljepulver
Revet skall av 1 sitron
1-2 ss saft av sitron

– Rør lett sammen ingrediensene til kremen og ha det over kaken. Pynt med bær eller karamelliserte mandler.

 

6 Comments

  1. Zsuzsanne Karlsen

    Laget denne i går, og den var veldig god 🙂 Jentungen spiste flere biter også.
    Hvilken størrelse er det på liten langpanne som du bruker? Mulig at min var litt stor fordi jeg synes at min ble litt lavere enn forventet (selv om den ble saftig og luftig med masse god smak)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *