KetoLabben

14 % voksne og bare 5% av barna gjør det! – tenk på fremtiden..

Det kan være seg sånn at du egentlig vet det. Men så er det bare så utrolig vanskelig å gjøre noe med det…. eg har også hatt det sånn en gang i tiden…  Nordmenn spiser alt for lite grønnsaker! Statens anbefaling, som bare er på 5 om dagen, noe jeg mener er ALT for lite. Dra bare til Sverige, så anbefaler de 8 om dagen og i Thailand 11 om dagen! Er det sånn at vi som bor i Norge er skapt annerledes, siden vår stat mener at vi bare trenger 5?
Uansett. Til tross for den bittelille mengden grønnsaker vår stat anbefaler oss å spise hver dag, så klarer vi ikke det en gang. Nordmenn, eller kanskje mennesker generelt tror at 2 skiver agurk på brødskiva (som i tillegg ofte er kneip fra butikken med stort sett bare overgluteninfisert mel og ingen næring) er nok. Da har vi liksom spist grønnsaken for i dag…. Nei… Jeg skal fortelle dere én ting: Kun 14% voksne OG BARE 5 % barn i Norge spiser de anbefalte 5 om dagen.
Jeg lurer på om ikke staten har klart å få frem til folk, f.eks i skolen, hvor viktig grønnsaker er? Noen tror kanskje det bare er en ting man må drive å spise hvis man vil slanke seg, evnt. holde seg slank? Men det er så mye mer enn det. Alle plantestoffene, alle vitaminene, mineralene som finnes i grønnsaker er ikke bare ting som er bra, det er ting som er livsnødvendig! Lever du lenge nok uten, så kan du faktisk dø… Og for de som bare får i seg bittelittegranne, som de fleste nordmenn, så vil det på sikt utvikles mangelsykdommer…. DERFOR er det så viktig…
Kan vi ikke bli litt flinkere, dere? Jeg har allerede gjort det. Jeg har i hele 2017 vært på ca 10-12 om dagen. Og noen ganger enda mer. Er det noen som vil følge etter?  Er det noen som vil bli med på en bedre helsemessig fremtid? Det betyr ikke at du må slutte å spise pizza eller ikke drikke Cola. Selvfølgelig er det fint hvis du kutter ut det også, men det viktigste er hva du får i deg av næringsrike råvarer. Spiser du nok av grønnsker, sunne fettsyrer og grove korn, nøtter og frø så klarer kroppen å hanskes med den Cola´n og en pizza innimellom.
Og viktigst av alt, dere. BARNA våre….! La oss være gode forbilder for dem? Hjelp de å få en bra start på livet som hindrer dem i å bli syke når de vokser opp. Og som hjelper de å være stabile barn som lærer det de skal og har all den energien et barn skal ha.
Her har dere en skikkelig supersmoothie som jeg er ganske sikker på ingen vil gjette består av både grønnkål og spinat!
Du trenger bare en blender eller en stavmixer og hiver alt oppi og blender i vei 🙂 
*3 dl kokosmelk (fullfett)
*2 dl eplejuice (ikke fra konsentrat)
*2 never frisk spinat
*1 neve frisk grønnkål
*10 friske mynteblader (kan sløyfes)
*saft og skall av en halv lime
*1 fryst banan i biter
*1 avokado (gjerne fryst den også, da får du en ekstra deilig, kremet konsistens

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben