KetoLabben

Brød er ikke farlig! Så sant du ikke baker det med såkalt «super»-hvete, da…

I natt gjorde litt mel og litt vann og litt annet digg underverker på kjøkkenet mitt, mens jeg sov… Jeg var på nok et foredrag med fantastiske Berit Nordstrand i går. Og som vanlig var jeg så inspirert da jeg kom hjem at jeg satte i gang med deilig, sunn brødbakst umiddelbart 🙂

På foredraget holdt Norsk Urkorn stand, og jeg kjøpte med meg noen pakker med deilig, økologisk og sunt mel og korn hjem. Vet du at mel (og de skumle karbohydratene alle snakker om) ikke er et problem for kroppen, så lenge de kommer fra korn som ikke er ødelagt? Ta f.eks den nye «superhveten» som nå har kommet i butikkhyllene. SUPER?? Den er ikke mye super, altså. Den er proppet med gluten som ødelegger tarmene og totalt ribbet for næring. Det samme gjelder det aller meste av brød kjøpt i butikk. Hvis du ikke er så heldig å få tak i f.eks brød fra Den Gode Baker og andre «ekte bakerier» 🙂

Jeg anbefaler å bake brødet selv. Og så enkelt kan du gjøre det: 

Deig til 3 store brød

-1kg siktet Emmer fra Norsk urkorn

-0,5kg grovt spelt fra Norsk urkorn

-2 dl knuste linfrø (kan byttes ut med andre frø eller droppes)

-2 dl helt bokhvete (kan byttes ut med andre hele korn eller droppes)

-1 ts salt

-1,5 ss kaldpresset lynghonning (kan byttes med kokosblomstsukker)

-1,5 ts tørrgjær

-13,5 dl kaldt vann

*** Elte i maskin på LAV hastighet i 10 minutter.

*** Hell i 3 brødformer

*** Heve på benken over natta (8-10 timer)

*** Stek i 10 min på 220’c. Sett ned til 180’c og stek videre i 1 time

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KetoLabben