Annonsebanner til The Workout. Bilde.

Elsker mitt nye kosthold! Hummus – two ways

Siden det nye kostholdet mitt, etter juicingen, består av vegansk, ren mat (ren: ikke soya, e-stoffer, kunstig søtning. Men heller ikke raffinert sukker, mel etc) så har jeg slitt litt med å finne ut hva jeg skal ha på brødskiva og knekkebrødet. Jeg har stort sett bare spist avokado :-/  Og det er jo godt, det. Men litt ensidig… Så nå måtte jeg eksprimentere litt. I dag har jeg laget både to ulike hummus og en cashew»ost». Og her får du oppskriften på hummusene 🙂 Håper du liker de 🙂

Vanlig hummus

1 boks hermetiserte kikerter, avrent og skyllet

1 ss tahini (sesampasta)

1 ts spisskummen

1 hvitløksfedd

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

 ss sitronsaft

1/2 dl vann

*** Kjør alt i blenderen og oppbevar på tett boks i kjøleskap. Holdbar ca 2 uker i kjøleskap

*** Bruk hummusen som «saus» eller «dressing». Bruk den som pålegg på brød og knekkebrød. Tilbehør til salater eller som dipp til grønnsaker og chips. Ekstra godt med fersk koriander på <3

Tomat-hummus

1 boks hermetiserte kikerter, avrent og skyllet

1 ss tahini (sesampasta)

6 stk soltørkede tomater

1 ss, gjerne økologisk, tomatpuré

2 ss næringsgjær (kan droppes, men smaker ekstra godt)

1 ts spisskummen

1 hvitløksfedd

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

 ss sitronsaft

1/2 dl vann

*** Kjør alt i blenderen og oppbevar på tett boks i kjøleskap. Holdbar ca 2 uker i kjøleskap

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *